Brokkoli, gyermekkorunk réme. A zöld izé, amit mindig meg akartak velünk etetni a felnőttek.  😀 De még is miért, tettük fel a kérdést. A válaszunk pedig, már felnőttként: mert finom és egészséges. Ráadásul számtalan módon el lehet készíteni. Ebből az egyik legnépszerűbb a krémleves.  Jó sok krutonnal és parmezánnal megszórva a tetején. És mindamellett hogy nagyon finom még időt is tudunk spórolni vele, mivel gyorsan megpuhulnak ezek a zöld kis rózsácskák. Ezt a krémlevest mindössze 20 perc alatt össze lehet dobni. Ha időhiányban szenvedtek, de még is szeretnétek valami egészségeset és táplálót enni, akkor nagyon jól tud jönni ez a recept.

Brokkoli krémleves, krutonnal és parmezánnal:


Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli rózsa
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 nagyobb póré hagyma
  • 2 gerezd foghagyma
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • 2 ek só
  • 1 tk szerecsendió
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 l víz
  • 100 g vaj
  • 3 evk olaj
  • 5 szelet magvas kenyér (feldarabolva-megsütve)
  • 10 dkg parmezán reszelve

Elkészítés:

A póréhagymát lepirítjuk 3 evőkanál olajon. Hozzáadjuk a fokhagymát majd egyet-kettőt forgatunk rajta. Jöhet a brokkoli és a burgonya, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket és készre főzzük. Ez körülbelül forrástól 15 perc. Majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet egyet keverünk rajta és már mehet is a turmixba.

Turmixszolunk rajta egy kicsit majd hozzáadjuk a vajat, ezzel is jól összedolgozzuk és kész is vagyunk

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .