Brokkoli, gyermekkorunk réme. A zöld izé, amit mindig meg akartak velünk etetni a felnőttek. 😀 De még is miért, tettük fel a kérdést. A válaszunk pedig, már felnőttként: mert finom és egészséges. Ráadásul számtalan módon el lehet készíteni. Ebből az egyik legnépszerűbb a krémleves. Jó sok krutonnal és parmezánnal megszórva a tetején. És mindamellett hogy nagyon finom még időt is tudunk spórolni vele, mivel gyorsan megpuhulnak ezek a zöld kis rózsácskák. Ezt a krémlevest mindössze 20 perc alatt össze lehet dobni. Ha időhiányban szenvedtek, de még is szeretnétek valami egészségeset és táplálót enni, akkor nagyon jól tud jönni ez a recept.
Brokkoli krémleves, krutonnal és parmezánnal:
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli rózsa
- 1 nagyobb burgonya
- 1 nagyobb póré hagyma
- 2 gerezd foghagyma
- 1 tk frissen őrölt bors
- 2 ek só
- 1 tk szerecsendió
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 l víz
- 100 g vaj
- 3 evk olaj
- 5 szelet magvas kenyér (feldarabolva-megsütve)
- 10 dkg parmezán reszelve
Elkészítés:
A póréhagymát lepirítjuk 3 evőkanál olajon. Hozzáadjuk a fokhagymát majd egyet-kettőt forgatunk rajta. Jöhet a brokkoli és a burgonya, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket és készre főzzük. Ez körülbelül forrástól 15 perc. Majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet egyet keverünk rajta és már mehet is a turmixba.
Turmixszolunk rajta egy kicsit majd hozzáadjuk a vajat, ezzel is jól összedolgozzuk és kész is vagyunk
Jó étvágyat hozzá! 🙂