Ismét egy villámrecepttel készültem nektek. Ez a pikáns tonhalas tészta pillanatok alatt elkészül. Így mikor fáradtan hazaesünk a munkából és valami kényeztető finomságra vágyunk ez egy szuper választás lehet. A mediterrán ízvilág amúgy is a szívem csücske, így ez a recept is a kedvenceim közé tartozik. Finom paradicsomos szósz amiben alaposan meghempergetjük a frissen főtt spagetti. Ajánlom rohanós hétköznapokon villámgyors és még is különleges vacsorának.
Pikáns tonhalas spagetti
Hozzávalók:
- 500 g száraz spagetti tészta
- 250 g konzerv tonhal
- 2 db paradicsom felkockázva
- 100 g fekete olívabogyó felkarikázva
- 1 db nagyobb vöröshagyma apróra vágva
- 1 ek csípős paprikakrém
- 2 db kis olajban elrakott chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl paradicsompüré
- 1 marék friss oregáno
- 1 marék friss bazsalikom
- fél citrom leve
- 3 ek olaj
- bors
- só
Elkészítés:
Egy nagyobb magas falú edénybe felrakunk sós vizet forrni. Ebben főzzük ki a spagetti tésztát. Ha kifőtt szűrjük le és hempergessük bele olívaolaj só és frissen őrölt fekete bors keverékében.
Egy magasabb falú serpenyőben hevítsük fel az olajat. Pirítsuk meg benne a vöröshagymát. Majd mehet bele a paradicsom, az olívabogyó, a chili és a paprika krém, sózzuk, borsozzuk. Kicsit pirítsuk le, majd öntsük fel a paradicsompürével. Hozzáadhatjuk a reszelt fokhagymát, a citrom levét és az apróra felvágott fűszernövényeket is. Hagyjuk, hogy felforrjon a szószunk majd adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat is. Ezzel már csak össze kell forgatnunk és el is készültünk.
Tálalásnál megszórhatjuk parmezánforgáccsal, megcsepegtethetjük extra szűz olívaolajjal és díszíthetjük friss bazsalikommal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂