OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ismét egy villámrecepttel készültem nektek. Ez a pikáns tonhalas tészta pillanatok alatt elkészül. Így mikor fáradtan hazaesünk a munkából és valami kényeztető finomságra vágyunk ez egy szuper választás lehet.  A mediterrán ízvilág amúgy is a szívem csücske, így ez a recept is a kedvenceim közé tartozik. Finom paradicsomos szósz amiben alaposan meghempergetjük a frissen főtt spagetti. Ajánlom rohanós hétköznapokon villámgyors és még is különleges vacsorának.

Pikáns tonhalas spagetti

Hozzávalók:

  • 500 g száraz spagetti tészta
  • 250 g konzerv tonhal
  • 2 db paradicsom felkockázva
  • 100 g fekete olívabogyó felkarikázva
  • 1 db nagyobb vöröshagyma apróra vágva
  • 1 ek csípős paprikakrém
  • 2 db kis olajban elrakott chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 marék friss oregáno
  • 1 marék friss bazsalikom
  • fél citrom leve
  • 3 ek olaj
  • bors

Elkészítés:

Egy nagyobb magas falú edénybe felrakunk sós vizet forrni. Ebben főzzük ki a spagetti tésztát. Ha kifőtt szűrjük le és hempergessük bele olívaolaj só és frissen őrölt fekete bors keverékében.

Egy magasabb falú serpenyőben hevítsük fel az olajat. Pirítsuk meg benne a vöröshagymát. Majd mehet bele a paradicsom, az olívabogyó, a chili és a paprika krém, sózzuk, borsozzuk. Kicsit pirítsuk le, majd öntsük fel a paradicsompürével.  Hozzáadhatjuk a reszelt fokhagymát, a citrom levét és az apróra felvágott fűszernövényeket is. Hagyjuk, hogy felforrjon a szószunk majd adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat is. Ezzel már csak össze kell forgatnunk és el is készültünk.

Tálalásnál megszórhatjuk parmezánforgáccsal, megcsepegtethetjük extra szűz olívaolajjal és díszíthetjük friss bazsalikommal.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .