Túrófánk fagyival

Hoztam nektek egy igazi multifunkcionális túrófánk alap receptet. Hogy miért is multifunkcionális? Mert ha úgy tartja kedvünk készíthetünk belőle egy szuper finom desszertet, amit kedvünk szerint bármilyen ízesített cukorbundába forgathatunk. Ha bonyolítani szeretnénk akkor pedig megtölthetjük csokival és kedvenc gyümölcseinkkel. És ha már elég volt az édességből, akkor akár köretként is adhatjuk vadas, vagy akármilyen raguk mellé. Noh persze a cukor, vanília és citrom nélkül. Az édes verzió tökéletes papírdobozokban partifalatkáknak is, vagy akár fagyival és kiegészítőkkel szuper édességkehely készíthető belőle.

Hozzávalók

Tészta:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 2 db kisebb tojás
  • 1 dl (min20%-os tejföl)
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. cukor
  • 20 g Bourbon vaníliáscukor
  • nagy csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 l olaj a sütéshez

Töltelék és bundák:

  • 100g tejcsokoládé
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg pisztácia apróra törve
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 1 ek. fahéj

További feltét lehetőségek:

  • Fagyi
  • Öntetek
  • Magvak
  • gyümölcsök
  • kekszek, amit csak szeretnénk

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy nagyobb keverőtálba borítjuk és fakanállal (kézzel) alaposan összedolgozzuk.

Feltesszük hevülni az olajat (180 C), amíg hevül diónyi méretű gombócokat formálunk. A tésztánk elég lágy és ragacsos így minden gombóc előtt lisztezzük be a kezünket.  Ha töltött fánkokat is szeretnénk készíteni, akkor semmi más teendőnk, mint egy diónyi tésztácska közepébe söndörgetjük a kiválasztott finomságot. Én most csokoládékockákat rejtek meglepetésként az omlós fánktésztába. De mehet bele bármilyen gyümölcs is. Ha forró az olaj óvatosan beleejtjük a fánkokat. (ha esetleg veszítettek szép gömb alakjukból sütés előtt közvetlenül még megsöndörgethetjük)

Most jön a legjobb rész a fánkok megoldják maguk a sütés, ugyanis maguktól szépen forognak az olajban amíg szép aranybarna nem lesz minden oldaluk. ? Ha megvan papírtörlővel kibélelt tálcára szedjük és hagyjuk lecsepegni. Fontos, hogy még azon melegében gyorsan belelépegessük a cukros bundáka.

Ez mindösszesen annyi, hogy a porcukrot összekeverjük a kókusszal vagy fahéjjal, vagy a pisztáciával és jól meghepergetjük bennük a fánkot.

Meg is vagyunk, innentől már csak a fantáziánkra van bízva hogy milyen kiegészítő finomságokkal halmozzuk még el a desszertünket. 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .