A lecsó nálunk tényleg minden nyár megunhatatlan slágere. Ennek az egytálételnek számtalan variációja lehet. Amit én mindig beleteszek az a hagyma, a paprika és a paradicsom. Most egy kolbászos csípősebb változattal készültem nektek, amit mi általában csak kenyérrel eszünk. De készíthetjük rizzsel, tojással vagy akár galuskával is. Sőt akár többféle zöldség is kerülhet bele. A lecsót nagyon egyszerű összedobni körülbelül 20 perc alatt megvan és még a pénztárcánkat is megkíméli. Nem beszélve az isteni ízről, amit úgy variálhatunk a különböző hozzávalókkal, ahogyan csak szeretnénk. Szóval csapjatok a lecsóba és egyetek sokat ebből az isteni egytálételből!
Kolbászos lecsó
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db tv paprika
- 1 db erős zöldpaprika (elhagyható)
- 6 db közepes paradicsom
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 20 dkg kolbász
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A szalonnát vágjuk fel apró kockára és egy magasabb falú serpenyőben pirítsuk meg alaposan. Jöhet rá a felkarikázott hagyma, fonnyasszuk meg kicsit. Majd jöhet a reszelt fokhagyma, a felkarikázott paprikák és a kolbász is. Egy két percig pirítsuk és kevergessük. Fűszerezzük be. Majd jöhet bele a cikkekre vágott paradicsom is. Fedő alatt körülbelül 8-10 perc alatt főzzük készre.
Tálalásnál kínáljuk friss kenyérrel esetleg egy kis csípős paprikával.
Jó évágyat hozzá! 🙂