Itt van a friss lédús és napérlelte paradicsom szezonja. Jöhetne a különféle paradicsomos ételeke. Én most paradicsomos húsgombócot készítettem kicsit újragondolva. Friss paradicsomot és friss fűszernövényeket használtam a szósz elkészítéséhez. Így egy igazán frissítő és fűszeres szószt kaptam végeredményként. A húsgolyókat pedig megtöltöttem mozzarellával és sütőben sütöttem meg szép aranybarnára. Én így nyáron jobban szeretem ezt a változatot, télen pedig a jó kis „menzás” változatot az elrakott paradicsompüréből. A látvány és az ízvilág felturbózásaként pedig különféle koktélparadicsommal lehet dúsítani a szószunkat. Ezt akár nyersen vagy akár grillezve is nagyon fel tudja dobni az ételünket.

Nyári paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók

Húsgolyók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg száraz mozzarella
  • 1 tk egész római kömény
  • 1 tk szerecsendió
  • bors

Paradicsomszósz:

  • 1kg paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 marék friss oregáno
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 3 ek olaj
  • 1 dl tejszín
  • bors

Díszítés:

  • több féle koktél paradicsom
  • bazsalikomlevél

Elkészítés

A darált húst keverjük össze a fűszerekkel, majd vegyünk egy adagot a kezünkbe és kissé lapítsuk el. A mozzarellát vágjuk fel 2×2 cm-es kockákra és burkoljuk be a hússal. Alaposan göngyölgessük össze a tenyerünk között, hogy ki ne folyjon majd a sajt a sütésnél. Egy sütő tepsit olajozzunk ki és helyezzük bele a húsgolyókat. 200C-os sütőben legalább 30 percet süssük, vagy amíg szépen meg nem pirul.

Amíg a húsgolyó sül készítsük el a paradicsomszószt. Az olajat hevítsük fel egy magasabb falú serpenyőben, majd  pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Mehet bele a reszelt fokhagyma is, ezzel is pirítsuk kicsit. Jöhet bele a feldarabolt paradicsom és a friss fűszernövények is. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk főni. Ha a paradicsom már elkezdett szétfőni, hozzáadhatjuk a tejszínt és már le is vehetjük a tűzről. Turmixszoljuk le alaposan.

Grillezett koktélparadicsommal dúsíthatjuk a szószunkat és egy kis bazsalikomlevéllel díszíthetjük.

Jó étvágyat hozzá! 🙂 😉

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .