Minap megkért a férjem, hogy csinálja édes savanyú mártást. Én általában csirkemellel készítem, de most úgy döntöttem, hogy kipróbálom tofuval. Nem csalódtam, így is isteni finom lett. És amúgy is túl sokszor eszünk húst, pedig a nélkül is lehet készíteni isteni fogásokat. Ennek az ételnek a legnagyobb előnye, hogy 15 perc alatt megvan, így bármelyik rohanós hétköznapom el lehet készíteni. Ha még nem kóstoltad ezt az isteni ragut, akkor mindenképpen próbáld ki! Egy kicsit pikánsabb az íze, mint a megszokott magyar fogásoknak, de szerintem jó a változatosság.

Édes savanyú tofu rizzsel

Hozzávalók:

  • 300 g tofu
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db mangó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsom püré
  • 1 ek. barzsamecet
  • 3 ek. szójaszósz
  • 2 ek. barnacukor
  • 2 ek. szezámmag
  • 1 tk. só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek. olaj
  • 15 dkg rizs

Elkészítés:

Egy wokban vagy magasabb peremű serpenyőben felhevítem az olajt. Közben a tofut 1×1 cm-es kockákra vágom. Ha az olaj felhevült beleteszem a tofut. Szórok rá egy csipet sót és borsot, jól lepirítom minden oldalát. Ha minden oldal megbarnult kiszedem papírtörlőre és félreteszem.

Jöhetnek a kaliforniai paprikák vékony csíkokra felszeletelem őket és mehetnek is a wokba amiben sült a tofu is. Ha kell, nyugodtan pótoljunk olajat. A paprikákat is lepirítom kicsit és mellédobom a megroppantott fokhagymagerezdeket.

 

Hozzáadom a szójaszószt, a balzsamecetet, sót, borsot és a barna cukrot is.

 

Majd pedig mehet hozzá a szezámmag és a felkockázott mangó, kicsit átforgatom és nyakon öntöm a paradicsompürével.

Hagyom kb 2-3 percig hagy rotyogjon és végül beleborítom a sült tofut. Összekeverem és már kész is az isteni finom ragunk.

Én a rizst általában bő vízben főzöm és már a hideg vízbe beleteszem. Adok hozzá egy kis sót és fedő nélkül főzöm. Akkor szűröm le mikor még a rizs belseje kicsit roppan, így biztosak lehetünk abban, hogy isteni finom pergős szemű rizst kapunk.  De persze mindenki úgy készíti, ahogy szeretné, és szokta.

Jó étvágyat ehhez az isteni finom húsmentes fogáshoz! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .