Húsvétkor régi hagyomány szendvicsekkel is megkínálni a betérő locsolókat. Én is több variációt találtam ki az idei ünnepre, amiket persze le is teszteltem. Ezeket most meg is mutatom nektek. És természetesen a fő alapanyagok között szerepel az isteni finom füstölt kötözött sonka, tojás, sajt, zöldségek és tormás-majonéz is.  Isteni finom füstölt kötözött sonkát vásároltam, mert szerintem enélkül nem Húsvét a Húsvét.  Azt gondolom, hogy ez az az alapanyag, amire megéri költeni egy kicsit többet és nem a legolcsóbbat megvásárolni, aminek ráadásul általában elég nagy százaléka csak víz.  A siker biztosan garantált egy minőségi sonkával. A szendvicskéim körülbelül 10 perc után az utolsó morzsáig elfogytak. Személyes kedvencem a nyers füstölt sonkás, de bármelyiket megéri megkóstolni. Természetesen nem csak húsvétra ajánlom. Egy ráérős hétvégi reggelen is tökéletes választás lehet.  Hát még ágyba reggeliként a kedvesünknek.

Akkor jöjjenek is a szendvicsek

Füstölt nyers sonkás szendvics:

Hozzávalók (5darab):

  • 5 szelet teljes kiőrlésű magvas toast kenyér
  • 8 dkg camembert sajt
  • 2 db paradicsom
  • 3 db tojás
  • 3 db gomba
  • 10 dkg nagyon vékonyra szelt füstölt nyers sonka
  • 5 dkg majonézes torma
  • 2 ek. olaj
  • friss bazsalikom vagy uborka (díszítés)

Elkészítés:

A toast kenyeret megpirítom kenyérpirítóban. Amíg ez pirul 3 tojásból omlettet készítek. A 3 tojást egy tálkába ütöm és villával kikeverem.  Sózom, borsozom. Forró, olajjal kikent serpenyőben megsütöm. Ha kihűlt széttépem kisebb darabokra vagy formára is lehet vágni, hogy az pont a szendvicsre illeszkedjen. Ugyan ebben a serpenyőbe lepirítom a felszeletelt gombát, ezt is sózom, borsozom. A camembert és a paradicsomokat felszelem vékony 2-3 mm-es szeletekre.

Az előkészületekkel meg is vagyunk. Jöhet a szendvics összeállítása.  Fogunk egy kenyeret rátesszük, a sajtot erre jön a paradicsom a gomba, majd a sonka és a majonézes torma. Díszítésként én bazsalikomot használtam a tetejére. Habár egy kicsit időigényesebb szendvics, de nagyon megéri elkészíteni.

Pirított sonkás szendvics:

Hozzávalók (5darab):

  • 5 szelet teljes kiőrlésű magvas toast kenyér
  • 8 dkg camembert sajt
  • 2 db paradicsom
  • pár szelet kígyó uborka
  • 10 dkg nagyon vékonyra szelt füstölt nyers sonka
  • 5 dkg majonézes torma
  • 2 ek. olaj

friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

A toast kenyeret megpirítom kenyérpirítóban. Egy serpenyőben olajat hevítek és megpirítom benne a sonkát.  A sajtot, paradicsomot és uborkát felszelem vékony 2-3 mm-es szeletekre.  És ezt a szendvicset is összeállítom. Jöhet a megpirult kenyér rá a sajt, a paradicsom és az uborka. Erre halmozok pár szelet sonkát és néhány csepp tormás majonézt. Díszítésként szórok rá egy kis friss petrezselymet.

Tojásos szendvics:

Hozzávalók (5darab):

  • 5 szelet teljes kiőrlésű magvas toast kenyér
  • 8 dkg camembert sajt
  • 2 db paradicsom
  • 5 db tojás
  • 5 dkg majonézes torma
  • 1dl olaj
  • friss bazsalikom vagy uborka (díszítés)

Elkészítés:

A toast kenyeret megpirítom kenyérpirítóban. Egy serpenyőben felhevítem az olajat és lágy tükörtojásokat készítek. A tetejüket sózom és borsozom. A sajtot, paradicsomot és uborkát felszelem vékony 2-3 mm-es szeletekre.  Ezzel kész is vagyunk. Jöhet az összeállítás.  A megpirult kenyér ráteszem a sajtot és a paradicsomot. Erre megy a tükörtojás és néhány csepp tormás majonéz. Díszíthetjük friss bazsalikommal vagy akár uborkával is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .