Nemsokára érkezik az szamóca szezon. Legyünk felkészülve egy mutatós és egyben ízletes szamócás desszert recepttel. Ezért a gyönyörű kis tortáért nem is kell egész nap a konyhában robotolni, még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Egészen hihetetlen milyen kevés energiát kell belefektetni az elkészítésébe és még is mennyire gyönyörű. Szülinap, névnap, családi események szerintem bárhol megállja a helyét. Azt szeretem ebben a tortában, a legjobban hogy annyira friss és üdítő, nem terheli le a gyomrunkat. Az alapja roppanós a krém pedig lágy és szétolvad a szánkban. Ha közeleg valamilyen ünnepi esemény vagy csak épp kedvet kaptál az elkészítéséhez vágj bele! Majd meglátod mennyire egyszerű! Biztos lehetsz abban a dicsérő szavak nem fognak elmaradni.

Szamócás túrókrém torta:


Hozzávaló:

Kekszes alap:

  • 20 dkg zabkeksz
  • 6 dkg vaj

Szamócás túrókrém:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 g zselatin
  • 1 dl tej

Szamóca velő:

  • 50 dkg szamóca
  • 10 dkg porcukor
  • 10 g zselatin

Díszítés:

  • pár levél friss menta
  • 10 dkg szamóca velő
  • 3ek porcukor
  • 1 db lime
  • pár db szamóca

Elkészítés:

A kekszet apróra törjük mozsárban. Ha nincs mozsaratok beledobjátok egy nejlonzacskóba és jól megpüfölitek nyújtófával. Beleöntjük egy keverőtálba és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ezt bele kell nyomkodnunk a tortaformába. Fontos, hogy a tortaforma oldala levehető legyen. Betesszük a hűtőbe had dermedjen ki. Ez idő alatt elkészítjük a túrós krémet.

A túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot a citrom levét és héját valamint a vaníliáscukrot. Összedolgozzuk alaposan robotgép segítségével. Az 1 dl tejet felforrósítjuk, beletesszük a zselatint és feloldjuk benne. Picit hagyjuk hűlni és ezt is a túrókrémhez öntjük. Felverjük a 2 dl habtejszínt kemény habbá és óvatosan beleforgatjuk a krémünkbe.

45 dkg szamócát összeturmixolunk hozzáadjuk a porcukrot. Felmelegítjük és feloldunk benne 10 g zselatint. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön. A túrókrémet 3 felé osztjuk. Az egyikbe részbe teszünk 30 dkg szamócavelőt. Míg a másikba 10 dkg-t. A harmadikba pedig nem teszünk. Így lesz majd ombre (színátmenetes) a tortánk. Ezt a lépést ki is hagyhatjátok, ha az egész szamócapépet beleöntitek akkor egyszínű szép rózsaszín lesz a torta kréme.

Elővesszük a behűtött keksz alapot. Elsőként a legsötétebb krémet öntjük rá hűtőbe 20 percet dermesztjük, majd jöhet a világosabb és végül a fehér is. Visszatesszük a hűtőbe legalább 40 percre dermedni.

Ha a tortánk megdermedt a hűtőben, elővesszük, ráöntjük a kihűlt szamóca öntet megdíszítjük jó sok szamócával, néhány mentalevéllel és lime-al.

Lehet is szelni a szeleteket.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .