OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A franciák közkedvelt lepényét hoztam el nektek a quichet-t (ejtsd: kis). Azért szeretem ezt az ételt, mert számtalan módon lehet variálni idény zöldségekkel. Most az egyik kedvencemet mutatom meg nektek, ami a medvehagymás kecskesajtos változat. Már alig vártam, hogy lehessen kapni friss medvehagymát és megmutathassam nektek ezt a receptet. A guiche reggelire ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás. Én szeretem hidegen és melegen is. Ha nektek nem tetszik, ez a változat válasszátok ki kedvenc gyorsan puhuló zöldségeket és próbáljátok ki a saját verziótokat. Induljon a kísérletezés!

Medvehagymás kecskesajtos quiche (kis):


Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 13 dkg hideg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • fél dl hideg víz

Töltelék:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg sonka
  • 5 dkg kecskesajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 6 db tojás
  • 3 dl tejszín (10%-os)
  • Pár levél menta
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 csipet  frissen őrölt bors
  • 1 tk só

Elkészítés:

Először a tésztát készítjükel a liszthez hozzádaraboljuk a hideg vajat és elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a vizet és a sót is. Gyorsan eldolgozzuk. Nem szabad sokáig dolgozni a tésztával, mert nem tesz neki jót, ha az alapanyagok felmelegednek. Ha van időnk fél órára hűtőbe pihentessük a tésztánkat. Én általában a kezemmel igazgatom el a tésztát a piteformába, mert könnyen szakad és ez egy egyszerű megoldás. De ki is nyújthatjátok 4 mm vastagra és belefektethetitek a formába. A kilógó részeket távolítsuk el. Sűrűn szurkáljuk meg egy villa segítségével és súlyozzuk le a tésztát fel ne púposodjon. Majd 180C sütőben 15 percig süssük elő. Vegyük le a nehezéket és további 5 percig süssük. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

Eldolgozzuk a tojásokat a tejszínnel beledaraboljuk a medvehagymát és leturmixoljuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a kihűlt pite tésztába öntjük. Beleszórjuk a zöldborsót, sonkát, kecskesajtot, mentát és a mozzarelát is. El is készültünk be is dobhatjuk vissza a 180C-os sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .