Ma nagyon kreatív kedvemben voltam, így összeraktam nektek egy puccos kis tányért. Amolyan fine dinig stílusban. Néha ilyen is kell, annyira gyönyörűek tudnak lenni ezek a fogások. Nyilván sokakban megfogalmazódik az, hogy de ezzel még is hogy francba lehet jól lakni? Na hát úgy, hogy eszünk egy jó kis levest meg desszertet is mellé. És már nem is olyan kicsi ez az adag. Szemetgyönyörködtető és ízgazdag, annyira sok íz és állag találkozik. Szerintem megéri néha kipróbálni ezeket a fogásokat is. Például egy romantikus vacsin, meglephetjük a párunkat, vagy elkápráztathatjuk barátainkat, családtagjainkat. Ne féljetek belevágni, nem annyira bonyolult mint amilyennek látszik.

Sült pisztráng mentás zöldborsópürével és roppanós zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 2 db pisztráng
  • 1,5 dl olíva olaj
  • 3 ek tahini (darált szezámmag)
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 6 db mini répa
  • 8 db mini lilahagyma
  • 6 db mini piros retek
  • 40 dkg zöldborsó
  • 10 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 1,5 marék mentalevél
  • 1 db vörös hagyma
  • 5 dkg cukor
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

Egy lábasba vizet forralunk, amibe teszünk sót és cukrot ízlés szerint. Majd fogjuk a mini répákat és 4 perc alatt blansírozzuk őket. Egy forró serpenyőbe 1 evőkanál vajat és 1 evőkanál olajat teszek, ezen kicsit megpirítom a répákat.

A lilahagymákat fehérborecetes, sós, cukros vízben hagyom legalább 30 percet állni. Így átveszi a savanykás ízvilágot és veszít az erős hagyma ízéből.

A zöldborsót egy lábasba teszem és felöntöm annyi alapélével vagy vízzel, ami éppen ellepi.  Puhára főzöm. Pár szemet kiveszek akkor amikor még roppanós, hogy egészben is tudjak tálalni belőle. A többit beleteszem turmixgépbe hozzáadom a mentát, a vajat, sózom, borsozom, belereszelem a citromhéját és leturmixolom. Átnyomom egy sűrű szűrőn, hogy selymes legyen a püré

A tahinit összekeverem 5dkg vajjal és 10 dkg liszttel, sóval és borssal ízesítem majd sütőben roppanósra sütöm.

A pisztrángot lefilézzük és a filéket megformázzuk formázzuk.  Olívaolajon bőrével lefelé elkezdjük sütni forró serpenyőben, addig amíg a bőr szép ropogósra sül. Sózzuk, borsozzuk. Végül megfordítjuk és ezt az oldalát is további 3 percig sütjük.

El is készültünk minden alapanyagunkkal. Következhet a díszítés ezt a videóban tudjátok megtekinteni.

De a kreativitásokra van bízva, hogyan tálaltok.

Jó étvágyat hozzá!  🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .