Az egyik nagy kedvenc a családunkban a húsgombóc leves. A zsálya egészen különlegessé teszi a levesünk ízvilágát. Igazán tartalmas és laktató levesek közé tartozik. Akár főételként is megállja a helyét.  Ez az az étel amiből a férjem mindig repetázik. És ha bár én nem vagyok nagy levesevő , de én is igazán kedvelem.

Zsályás húsgombóc leves


Hozzávalók:

  • 60 dkg darát sertéshús
  • 1 ág petrezselyem
  • 1 marék zsályalevél
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db gyökér
  • 1 db zeller
  • 1db burgonya
  • 3 evk olaj
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 db tojás
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 8 db közepes fehér csiperkegomba
  • 3 g fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 10 db szemes bors
  • 1 tk egész kömény
  • 1 tk őröltbors

Elkészítés:

A darált húst begyúrjuk a felaprított zsályával, sóval, őrölt borssal, zsemlemorzsával és az 1 darab tojással. Ezután körülbelül diónyi húsgolyókat készítünk belőle és betesszük a hűtőbe.

Egy fazékba olajt hevítünk, rádobjuk a köménymagot, foghagymát, borsot  és a zsályát, egyet-kettőt keverünk rajta , hogy kioldódjanak az ízek. Vigyázzunk meg ne égjen a foghagyma. A zöldségeket a zöldborsó, a gomba és a burgonya kivételével átforgatjuk ebben az olajos keverékben, majd felöntjük a lábasunkat ¾ -ig vízzel. Sózzuk majd fedő alatt félkeményre főzzük.  Ezután jöhet bele a húsgolyó, ezzel is körülbelül 10 percet főzzük. Majd végül beleboríthatjuk a burgonyát, zöldborsót és a gombát is. Addig főzzük amíg minden megpuhul a levesünkben. És már merhetjük is a finom tartalmas és ízes levesünket.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .