Villámgyors és laktató burgonya krémleves. Sokan ismerik a hónap végi, mikor jön a fizetés dilemmáját?. Na ilyenkor nagyon jó választás lehet ez a tápláló és szuper olcsó krémleves. Sem túl sok időt sem túl sok pénzt nem kell ráfordítani. És mégis nagyon finom ízlelőbimbókat kielégítő krémlevesről beszélünk.
Burgonya krémleves pirított szalonnával
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 2 dl tejszín
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 marék bazsalikom
- 2 l húsleves alaplé
- 3 ek olaj
- só
- 1 tk bors
- 15 dkg húsos szalonna
Elkészítés:
Egy serpenyőben kisütjük a húsos szalonna zsírját, és kiszedjük a megpirult szalonnát. Majd az ottmaradt zsírban a póréhagymát és a vöröshagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a foghagymát, párszor megkeverjük és átöntjük egy fazékba. Beletesszük a burgonyát is és felöntjük annyi alplével, ami bőven ellepi. Hagyjuk puhára főni a burgonyát.
Ha megpuhult levesszük a tűzről. Egy turmixgépben alaposan összeturmixoljuk a bazsalikommal és a tejszínnel.
El is készültünk ezzel a villámgyors krémlevessel. Jöhet a tálalás. Egy mélytányérba szedünk a levesből, a tetejére teszünk a lepirult szalonnából és végül díszítjük egy kis bazsalikomlevéllel.
Jó étvágyat hozzá! 🙂