Villámgyors és laktató burgonya krémleves. Sokan ismerik a hónap végi, mikor jön a fizetés dilemmáját?. Na ilyenkor nagyon jó választás lehet ez a tápláló és szuper olcsó krémleves. Sem túl sok időt sem túl sok pénzt nem kell ráfordítani. És mégis nagyon finom ízlelőbimbókat kielégítő krémlevesről beszélünk.

Burgonya krémleves pirított szalonnával

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 2 dl tejszín
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 marék bazsalikom
  • 2 l húsleves alaplé
  • 3 ek olaj
  • 1 tk bors
  • 15 dkg húsos szalonna

Elkészítés:

Egy serpenyőben kisütjük a húsos szalonna zsírját, és kiszedjük a megpirult szalonnát. Majd az ottmaradt zsírban a póréhagymát és a vöröshagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a foghagymát, párszor megkeverjük és átöntjük egy fazékba. Beletesszük a burgonyát is és felöntjük annyi alplével, ami bőven ellepi. Hagyjuk puhára főni a burgonyát.

Ha megpuhult levesszük a tűzről. Egy turmixgépben alaposan összeturmixoljuk a bazsalikommal és a tejszínnel.

El is készültünk ezzel a villámgyors krémlevessel. Jöhet a tálalás. Egy mélytányérba szedünk a levesből, a tetejére teszünk a lepirult szalonnából és végül díszítjük egy kis bazsalikomlevéllel.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .