A hamburger az egyik legnépszerűbb street food kaja a legtöbb ember ismer egy jól bevált bódét, ahol megkaphatja a megszokott burgerét.  Na de nem olyan nehéz ám ezt otthon elkészíteni, és ráadásul pont olyan lesz az íze és állaga amilyet mi szeretnénk. Arról nem is beszélve hogy sokkal költséghatékonyabb is. Találjatok ki valami nagyon tuti kis ötletet és valósítsátok meg azt. Majd meglátjátok, hogy sokkal jobban fog ízleni, mint a sablon hambik a megszokott bódéból. És hát persze a tudat, hogy ez a mi kezünk műve az felülmúlhatatlan.

Hamburger

Hozzávalók:

Buci:

  • 70 dkg liszt
  • 60 g cukor
  • 1 tk só
  • 35 g élesztő
  • 1 tojás
  • 30 g puha vaj
  • 380 g natúr joghurt
  • 1 db tojás (kenéshez)
  • 2 ek szezámmag (szóráshoz)

Húspogácsa:

  • 60 dkg zsíros marhahús
  • 1 ek só
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ekworchestershire szósz
  • 3 ek olaj (sütéshez)

Gombás öntet:

  • 8 db gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 ek keményítő
  • 1 dl víz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek olaj
  • bors

Feltétek

  • 1 db lilahagyma
  • 1 db saláta
  • 1 db kígyóuborka
  • 20 dkg sajt

 

Elkészítés:

Minden hozzávalót egy nagyobb keverőtálba öntünk és alaposan megdagasztjuk. Ha a tészta már szép homogén és fényes, akkor meglisztezzük a tetejét és konyharuha alatt megkelesztjük. Ha duplájára kelt lisztezett nyújtódeszkán kicsit átgyúrjuk és tetszés szerinti bucikat készítünk belőle. Lekenjük a tetejüket felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180C-os sütőben körülbelül 20 perc alatt megsül.

A húspogácsa hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és nekünk tetsző méretű húspogácsákat készítünk belőle. Én 20 dkg-s pogácsákat csinálok. Egy forró serpenyőben mindkét oldalát ropogósra, barnára sütjük.

A gombás öntetet ugyan ebben a serpenyőben készíthetjük, ha kell pótoljuk az olajat. Beletesszük a felszeletelt gombát és jól lepirítjuk. Tejföl, mustár, víz, só , bors és keményítő elegyéből habarást készítünk és ráöntjük a gombára. Kevergessük amíg besűrűsödik majd húzzuk le a tűzről és tegyük bele az apróra vágott petrezselymet.

Jöhet a hambi összeállítása. A házi bucinkat kettévágjuk, teszünk bele a gombás öntetből majd mehet rá a salátalevél erre a husi rá a sajt és a zöldségek.

Már lehet is falatozni a saját házi hambinkat.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .