Az egészben sült csirke nem igényel túl nagy törődést, csak befűszerezzük, esetleg megtöltjük valamivel és bedobjuk a sütőbe. És mégis mennyire finom tud lenni ebben a formában elkészítve. Belül omlós és szaftos, kívül pedig ropogósra sült a bőre. Ebben az a legjobb, hogy ha összeül a család mindenki tud csemegézni a neki legjobban tetsző részből. Az én kedvencem a csirkecomb így én mindig arra csapok le. 😉 😀 Én most egy ugyan csak egyszerűnek mondható köretet találtam ki hozzá. Ami nem más, mint egy tavaszi bulgurasláta, sok-sok friss zöldséggel megspékelve.
Egészben sült csirke tavaszi bulgursalátával
Hozzávalók:
- 1 db grillcsirke (én 1.2 kilógrammosat használtam)
- 1 db citrom
- 2 db közepes vöröshagyma
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 ek frissen őrölt bors
- 1 csokor friss kakukkfű
- só
Bulgursaláta
- 20 dkg bulgur
- 1 db kígyóuborka
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db lilahagyma
- 25 dkg spárga
- 1 db cékla
- 2 ek olíva olaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csirkét kívül belül bekenjük a fűszerekkel és megszórjuk a kakukkfűvel. Fél citrom levét csepegtetünk rá. Megtöltjük a hagymával és a citrom másik felével felkarikázva. Beletesszük egy fedhető sütőtálba a csirkét és 180C-os sütőben 120 percig sütjük. Majd fedő nélkül ismét körülbelül 25-30 percet, vagy amíg a csirke bőre ropogósra nem sül.
A bulgurt sós lobogó bő vízben majdnem puhára főzzük körülbelül 15 perc. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott zöld spárgát, ezzel további 3 percet főzzük. Ha elkészült leszűrjük és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Hozzáadjuk az apróra kockázott zöldségeket az olíva olajat az apróra vágott bazsalikomot, a sót és a borsot is.
Készen is vagyunk ezzel az ínycsiklandozó főétellel. Tálalásnál díszíthetünk egy kis blansírozott spárgával és friss bazsalikommal is.
Jó étvágyat hozzá! 🙂