A rámen leves egy japán tésztaleves aminek az alapját általában valamiféle hús alkotja. Elég sok fajtája terjedt el ennek az ízletes ételnek. Én most egy szójaszósz alapú sertés és kacsahúsból készült változatot mutatok meg nektek. Sokáig nem értettem, hogy miért ez az óriási rajongás Ázsiában a leves iránt. De amikor először kóstolta akkor mindent megértettem. A fűszerek a tartalmas pikáns íz és a tészta, egyszerűen magával ragadott engem is, elrepített egészen Ázsiáig. Úgy döntöttem nekem is ki kell próbálnom a saját változatomat, így alakult ki az alábbi recept. Vigyázat ez a leves tényleg rabul fog ejteni! 😀

Rámen leves sertéssel és kacsával

Hozzávalók:

Alaplé:

  • 4 db kacsaszárnytő
  • 60 dkg sertéscomb vékony szeletekre vágva
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor zöldhagyma durvára aprítva
  • 15 szem szecsuani bors
  • 10 szem feketebors
  • 6 vékonyabb szelet gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk frissen őrölt chili
  • 0,75 dl szójaszósz
  • fél lime héja

Levesbetét:

  • 6 db tojás
  • 30 dkg rámen tészta
  • 1 tk ázsiai fűszerkeverék
  • 1 csokor zöldhagyma
  • az alapélben főtt sertéshús szeletek
  • az alapélben főtt shiitake gomba

Elkészítés:

Egy nagyobb leves főző edényben vizet teszünk (kb 3l). Ebbe elkezdjük belehalmozni az alápléhez szükséges hozzávalókat. Majd lefedjük és 1,5 órát főzzük. Ekkor belekerülhet a felszeletelt shiitake gomba is, majd további fél órát főzzük. Ha elkészültünk a leves alappal kiszedjük belőle a húsokat és a shiitake gombát. Majd egy szitán átszűrjük a levesünket és a fennmaradó részeket kidobjuk.

Mialatt a levesünk alapja fő elkészítjük a levesünk betétjeit. A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk, félbevágjuk őket. A tésztának felteszünk vizet forrni, feloldjuk benne a fűszerkeveréket. Ha felforrt a víz lehúzzuk a tűzről, beletesszük a tésztát és lefedjük. Maximum 5 percet hagyjuk a vízben, majd szűrjük le.

Tálaláshoz általában leveses csuprot szoktak használni. Halmozzunk egy adag tésztát a csupor aljába, tegyünk bele 1-2 szelet omlósra főtt sertés és kacsahúst, szedjünk rá a szép barnás tiszta leves léből. Tegyünk bele 1 félbe vágott főt tojást és siithake gombát. Végül szórjuk meg friss zöldhagymával és csepegtessünk rá pár csepp szójaszószt.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .