Valami jó kis egészséges főzelékre vágytunk már nagyon, hogy töltsünk egy kicsit a vitaminkészleteinkbe. Így jött az ötlet, hogy megcsináljuk ezt a csupa zöld hozzávalóból álló szuper-egészséges és szuper-finom főzeléket. És ez a szín annyira szép árnyalatú lett a főzelékünk, sugárzik belőle az egészség. Én mellé tükörtojást készítettem, de akár magában is tökéletes fogás lehet. Próbáljátok ki nem fogtok csalódni, lehet hogy még a gyerekeknek is ízleni fog. 😉 🙂
Csupa zöld főzelék tükörtojással
Hozzávalók:
- 30 dkg friss spenót
- 40 dkg zöldborsó
- 1 csokor újhagyma
- 1 marék friss petrezselyem
- 0,8 l zöldségalaplé
- 1 dl tejszín
- 1 nagy ek vaj (min.80% zsírtartalom)
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 6 db tükörtojás
- 1 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy magasabb falú edénybe felmelegítjük a vajat, majd megpirítjuk rajta a felkarikázott újhagymát. Mehet bele a spenót levelek nagy része, körülbelül egy jó nagy marékkal hagyjunk meg belőle. Várjuk, meg amíg kicsit összeesik a vajon, majd mehet bele a zöldborsó ebből is hagyjunk meg egy keveset. Öntsük fel az alaplével, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, petrezselymet, fokhagymát és a fűszereket is. Főzzük körülbelül 10 percet, majd egy kancsós turmixba alaposan turmixszoljuk le. Mehet vissza a főzőedényünkbe. Forraljuk vissza a főzelékünket, adjuk hozzá a maradék spenótot és petrezselymet. Végül pedig krémesítsük a tejszínnel. Egyet rottyan és el is készült.
Én most tükörtojást készítettem hozzá, de bármilyen husival vagy akár magában is nagyon finom és egészséges.
Jó étvágyat hozzá! 🙂