A málna az egyik kedvenc gyümölcsöm, annyira kár hogy csak rövid ideig lehet kapni az év e szakában. Anyukámnak van jó néhány málnabokra, szóval ilyenkor feltöltöm a málnakészleteimet. Nagyon szeretek pohárkrémeket készíteni málnából, mert így meg tudjuk óvnia a gyenge kis málnaszemek alakját és akár ízét is. Most erre a citrusos sütés nélküli frissítő változatra esett a választásom ebben a nagy melegben. Habos babos, édes és savanyú is egyszerre igazi ízorgia mindössze 10 perc alatt.
Joghurtos málnás pohárdesszert
Hozzávalók:
- 30 dkg málna
- 3 dl habtejszín
- 2 dl joghurt
- 15 dkg porcukor
- fél citrom leve és héja
- 1 csomag vaníliacukor
- 150 g zabkeksz
- pár levél menta és pár darab málna a díszítéshez
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjával és lével. Felverjük kemény habbá a tejszínünket és hozzáadjuk szép apránként a joghurthoz. Ne keverjük túl mert összetörjük a habunkat.
A málnákat egy villa segítségével összetörjük és adunk hozzá 2 evőkanál porcukrot. Alaposan összekeverjük, majd egy sűrű szövésű szitán átnyomjuk, hogy a magok fenn akadjanak.
A zabkekszet durvára törjük.
Következhet is az összeállítás. Szükségünk lesz néhány átlátszó üvegpohárra, én 2dl űrtartalmút használok. Tegyünk az aljába 2 evőkanál összetört zabkekszet. Halmozzunk rá 2 evőkanál joghurtos habot, majd locsoljuk meg 2 evőkanál málnavelővel. Ismét jöhet a hab, rá a keksz, majd megint hab. Végül locsoljuk meg egy kis málnavelővel, díszítsük friss egész málnával, mentalevéllel és szórjuk meg egy kis zabkeksszel.
Már kanalazhatjuk is a hűsítő citrusos desszertünket.
Jó étvágyat hozzá! 🙂