Aki a túrós palacsintát szereti annak tuti, hogy ez a torta is nagy kedvence lesz. Ha szeretnétek kicsit dekoratívabb és összetettebb formában élvezni a kedvenc túrós palacsintád ízét, akkor jó helyen jársz, mert ez egy szuper finom variáció. Sok-sok palacsinta egy cuki kis tortába rejtve. És persze ne feledkezzünk meg a friss édes sárgabarackról sem, ami annyira jól feldobja a tortánk kinézetét és persze ízét is. A tetejét pedig megszórhatjuk egy kis levendulával a pikantéria kedvéért.
Sárgabarackos túrós palacsintatorta
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- 5 dl tej
- egy csipet szódabikarbóna
- egy csipet só
- 1 ek cukor
Túrós töltelék:
- 50 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás sárgája
- 1db citrom reszelt héja
- 20 dkg sárgabarack apróbb kocára vágva
Torta béleléséhez:
- 6 db réteslap
- 20 g olvasztott vaj
Torta fedéséhez:
- 2 dl tejföl
- fél citrom leve
- 3 ek cukor
- 1 ek keményítő
- 3 db barack felszeletelve
- pár levendulalevél
Elkészítés:
Először készítsük el a palacsintákat. Egy nagyobb tálba tegyük bele az összes hozzávalót a tej kivételével. Azt szép apránként adagoljuk a tésztánkhoz, így elérve hogy nem lesz csomós a tésztánk. Ha szép homogén és selymes a tésztánk felhevített és kiolajozott palacsintasütőben süssük mindkét, oldalát aranybarnára a palacsintáknak.
Keverjük össze a töltelék hozzávalóit egy nagyobb tálba, a barack csak a végén kerüljön bele, hogy ne törjük össze.
Egy piteformát béleljünk ki 2 darab réteslappal, majd alaposan kenjük meg olvasztott vajjal. Ezt a lépést még kétszer ismételjük meg. Szórjunk egy kis zsemlemorzsát a piteforma aljába, így biztosak lehetünk abban, hogy nem fog elázni a réteslap.
Töltsük meg a palacsintákat és tekerjük fel őket. Majd csiga alakban töltsük meg velük a piteformát és kicsit nyomkodjuk meg a tetejét.
Keverjük össze egy tálkába a tejfölt, citromlevet, keményítőt és cukrot. Majd öntsük a palacsinták tetejére és oszlassuk el. Végül szórjuk meg egy kis levendulavirággal. Mehet is a sütőbe 180C körülbelül fél óra.
Ha a palacsintatortánk elkészült várjuk meg míg langyosra hűl és már szeletelhetjük is.
Jó étvágyat hozzá!