Nagyon kedvelem a street food ételeket egyszerűek és nagyszerűek egyben. Most egy óriási „péksütivel”  készültem nektek ami 100%-ban megállja a helyét a főételek palettáján is. Van benne egy kis tészta, husi és zöldség is. Én még fel szoktam turbózni friss zöldségekkel vagy akár mártogatósokkal is. Ez is az a fajta étel, amit úgy variálhattok ahogy csak kedvetek tartja, bármilyen husit és zöldséget használhattok az elkészítéséhez. Szóval ha tudod hogy zsúfolt napod lesz és nem lesz időd leülni ebédelni, akkor ezt a receptet mindenképpen ajánlom. Hidegen és melegen is szuper finom, ráadásul rohanás közben is simán be lehet kapni.

Darált húsos zöldséges óriás batyu


Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta
  • 70 dkg marha darálthús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb ág friss kakukkfű
  • 2 ek mustár
  • bors
  • 3 ek olaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 5 dkg liszt a tészta nyújtásához
  • 1 tojás a tészta kenéséhez
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés:

Hevítsük fel az olajat egy magasabb falú serpenyőben majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Kicsit pirítsuk meg és már jöhet is a reszelt fokhagyma és a kakukkfű is. Ezzel is pirítsuk meg egy kicsit és adjuk hozzá a darált húst. Fűszerezzük ízlés szerint egy kis sóval és borssal, majd adjuk hozzá a mustárt is.  Pirítsuk meg alaposan a darált húsunkat, várjuk meg amíg az össze nedvesség elpárolog. Szeleteljük fel a gombát és ezt is adjuk hozzá, majd jöhet utána a zöldborsó is. Ha kicsit összeesett a gomba felönthetjük a tejszínünkkel. Hagyjuk hogy összerottyanjon és már le is vehetjük a tűzről. Hűtsük szobahőmérsékletűre.

Amíg a ragunk hűl, készítsük elő a tésztánkat. Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki körülbelül 40x 25 cm-es téglalapra a leveles tésztát. A vastagsága pedig körülbelül 3mm legyen. Ahová a töltelék fog kerülni oda szórjunk egy kis zsemlemorzsát. Ez majd felszívja az esetlegesen keletkező nedvességet, így nem ázik el a tészta. Halmozzuk rá a kihűlt ragunkat a tésztára egy sávban. Majd a tésztát a videóban látható módon vagdossuk be és hajtsuk rá a töltelékre. Kenjük meg tojássárgájával az elkészült batyunkat majd szórjuk meg bőven szezámmaggal. 180C-on süssük szép aranybarnára, ez körülbelül 15 perc.

Ha a batyunk elkészült várjuk meg, hogy kicsit hűljön és már szeletelhetjük is. Én friss zöldségekkel esetleg mártogatósokkal szoktam kínálni.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .