Ha valami igazán hűsítőre vágysz a forró nyári napokon, akkor ezt a sárgadinnye krémlevest mindenképpen próbáld ki. Tíz perc alatt elkészül, alig kell hozzá néhány összetevő és a végeredmény egy igazán ízletes krémleves. Ráadásul mivel nem hővel dolgozunk így az összes vitamin megmarad a levesünkbe és élvezhetjük a sárgadinnye friss édeskés ízét.
Hideg sárgadinnye krémleves
Hozzávalók:
- 1 nagy sárgadinnye (körülbelül 80dkg a kivájt húsa)
- 1 dl habtejszín (cukrozatlan)
- fél citrom leve
- 1 tk fahéj
- fél tk szerecsendió
- 20 g vaníliás cukor
Díszítéshez:
- pár levél menta
- néhány kivájt sárgadinnye golyóbis
Elkészítés:
Szerintem ennél egyszerűbb recept nem igen létezik. Szóval lássuk is.
Minden hozzávaló mehet egy kancsós turmixba és alaposan turmixszoljuk össze. Ezzel meg is vagyunk.
Tálaláshoz használjuk nyugodtan a sárgadinnye szépen kiváj héját. Díszíthetjük sárgadinnye golyócskákkal és friss mentalevéllel is.
Jól behűtve az igazi.
Jó évágyat hozzá! 🙂