Ha valami igazán hűsítőre vágysz a forró nyári napokon, akkor ezt a sárgadinnye krémlevest mindenképpen próbáld ki. Tíz perc alatt elkészül, alig kell hozzá néhány összetevő és a végeredmény egy igazán ízletes krémleves. Ráadásul mivel nem hővel dolgozunk így az összes vitamin megmarad a levesünkbe és élvezhetjük a sárgadinnye friss édeskés ízét.

Hideg sárgadinnye krémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy sárgadinnye (körülbelül 80dkg a kivájt húsa)
  • 1 dl habtejszín (cukrozatlan)
  • fél citrom leve
  • 1 tk fahéj
  • fél tk szerecsendió
  • 20 g vaníliás cukor

Díszítéshez:

  • pár levél menta
  • néhány kivájt sárgadinnye golyóbis

Elkészítés:

Szerintem ennél egyszerűbb recept nem igen létezik. Szóval lássuk is.

Minden hozzávaló mehet egy kancsós turmixba és alaposan turmixszoljuk össze.  Ezzel meg is vagyunk.

Tálaláshoz használjuk nyugodtan a sárgadinnye szépen kiváj héját. Díszíthetjük sárgadinnye golyócskákkal és friss mentalevéllel is.

Jól behűtve az igazi.

Jó évágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .