A frittata egy nagyon egyszerűen elkészíthető olasz tojáslepény. Mégis nagyon tápláló és ízletes reggeli, ebéd, vagy akár vacsora lehet belőle. Számtalan zöldséggel vagy felvágottal változatossá lehet tenni ezt az ínycsiklandozó egytálételt. Fontos viszont hogy ne olyan zöldségeket használjunk amik nagyon lédúsak, mert ezek könnyen pancsossá tehetik a tojáslepényünket. Rohanós hétköznapokon tökéletes variáció lehet, mert néhány perc alatt el lehet készíteni. Nem beszélve arról, hogy egy igazán egészséges és vitamindús választás is.

Fittata (olasz tojáslepény)

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csokor újhagyma
  • 50 g vaj (min. 82%-os)
  • 1 db kápia paprika
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg zsenge cukkini
  • 10 dkg mozzarella
  • pár levél friss bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

A vajat olvasszuk fel egy olyan serpenyőben, amit majd sütőbe is be tudunk rakni. Ha felhevült, mehet bele a felkarikázott zöldhagyma, az apró kockára vágott kápia paprika és a felkarikázott kolbász is. Pirítsuk 1-2 percig őket és jöhet is bele a felkockázott cukkini is. Ezzel is hagyjuk pirulni2-3 percet. Addig készítsük el a tojásos keveréket.

Egy keverőtálba üssük bele a tojásokat. Jöhetnek a fűszerek és a tejföl is. Nagyjából keverjük el és öntsük rá a piruló zöldségekre. Ha a tojás már elkezd megkeményedni a lábas oldala körül és az alján, rakjuk rá a mozzarellát és a friss bazsalikomleveleket is. Mehet a 200 C-os sütőbe körülbelül 10 percre.

Ha megsült, várjuk meg amíg egy kicsit hűl és szeletelhetjük is. Friss zöldségekkel és mártogatósokkal még jobban fel lehet turbózni tálalásnál.

Jó étvágyat hozzá! 😉

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .