Ezt a sütit tényleg csak annak ajánlom, aki igazán oda van a csokiért és a csokis ízekért. Igazi csokoládébomba a tetején sok-sok roppanós földimogyoróval és friss mentával. A menta és a csoki az én ízlésvilágomban mindig igazán jó páros alkotott és itt is tökéletesen kiegészítik egymást. A kedvenc falatom nekem mindig a mentás rész. Nagyon jó választás lehet ez a süti ha vendégek érkeznek, mert nem túl bonyolult elkészíteni, nagyon finom és még mutatós is. Nálunk pillanatok alatt el szokott fogyni, senkit nem kell unszolni, hogy nah vegyél még. Egyébként fehér csokival és akár a tetején gyümölcsökkel is nagyon ínycsiklandozó desszert válhat belőle. Boldogsághormon túladagolásra felkészülni. 😀
Csupa csokis-mogyorós süti
Hozzávalók
Tészta:
- 200 ml tej
- 120 g puha vaj
- 200 g cukor
- 15 g vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 80 ml tejföl
- 200 g liszt
- 80 g kakaópor
- 2 tk sütőpor
- fél tábla csokoládé
- féltk só
Csokiöntet:
- 2 dl habtejszín
- 100 g étcsokoládé
- 2 ek kakaópor
- 80 g vaj (min 82%-os)
- 1 ek cukor
Díszítés:
- Pár levél menta
- Durvára tört földimogyoró
Elkészítés:
A puha vajjal felhabosítjuk a cukrot és a tojást egy robotgép segítségével. Majd jöhet bele a többi összetevők tejföl, liszt, kakaópor, sütőpor, és só. Ezekkel is alaposan összekeverjük lassú fokozaton. Néhány adagban hozzáadjuk a tejet ezzel is kikeverjük. Végül jöhet a felkockázott csokoládé, fakanállal forgassuk a tésztába a csokit. Mehet egy kivajazott 25×25 cm-es tepsibe 180C- on kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Amíg a tészta sül elkészíthetjük a csoki öntetet. Nagyon kis fokozaton kell dolgoznunk. A habtejszínt beleöntjük egy kis gyorsforralóba. Hozzájuk a felkockázott csokoládét a kakaóport és a vajat. Addig keverjük amíg a krémünk fényes lesz. Majd levesszük és hagyjuk langyosra hűlni.
Ha a piskótánk megsült hűtsük szoba-hőmérsékletűre. Egy vizespohár segítségével szaggassuk ki kis henger alakokra. Tegyük egy tányérra őket, amelyiken majd kínálni szeretnénk és mindegyik kis piskótát locsoljuk meg alaposan a csokiöntettel. Szórjuk meg durvára tört földimogyoróval, végül díszítsük friss mentalevelekkel.
A végeredmény igazán mutatós lesz. Nagyon cuki kis vendégváró sütemény lehet belőle.
Jó nasizást! 🙂