Az ázsiai levesek igazán egyedi és fűszeres ízvilággal rendelkeznek. Egy különleges tésztalevest hoztam ma nektek, ami még nem igazán terjedt el a nagyvilágban, nem úgy mint a híres ázsiai leves a Ramen. Ebből a levesből is kihagyhatatlan fűszerként a gyömbér a szecsuani bors és persze a szójaszósz. Ezek fogják adni a távol keleti jegyeket a levesünknek. Az alapvető levesbetétünket pedig tésztába töltött fűszeres darált hús adja, amit ki kell majd főzni a levesben.  Kicsit időigényesebb elkészíteni ezt a levest, de a végeredmény igazán kárpótol minket. És a dicsérő szavak is garantáltak lesznek. Ha valami újat szeretnétek kipróbálni és nyitottak vagytok az ázsiai ízvilágra akkor mindenképpen ki kell próbálnotok ezt a levest, fűszeres, ízes, egy tányér Ázsia.

Wonton leves

Hozzávalók

Tészta:

  • 20 dkg finomliszt
  • 0,3 dl víz
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 szál újhagyma zöldje karikázva
  • cshili ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kukoricakeményítő

Leves:

  • 3 l víz
  • 2 közepes db sárgarépa karikázva
  • 1 közepes db fehérrépa karikázva
  • 3 db újhagyma karikázva
  • 1 db paradicsom egészben
  • 1 db vöröshagyma egészben
  • 3 gerezd fokhagyma durvára vágva
  • 6 szem szecsuani bors
  • 3 db csiperkegomba cikkekre vágva
  • 4 ek szójaszósz
  • 1 ek szeletelt gyömbér

Elkészítés:

A vizet odatesszük forrni egy leves főző edénybe. Beletesszük a feldarabolt zöldségeket és a fűszereket is. Fedő alatt 1 órát hagyjuk főni.

Amíg az alaplevünk fő elkészítjük a tésztánkat. A tészta hozzávalóiból homogén selymes tésztát gyúrunk. Hagyjuk egy konyharuha alatt pihenni legalább fél órát.

Amíg pihen a tészta összeállíthatjuk a tölteléket. Egy nagyobb keverőtálba mehet a darált hús, majd öntsük hozzá a többi összetevőt is, és alaposan dolgozzuk el.

Ha a tészta pihent nyújtsuk ki körülbelül 2 mm vastagságúra. Legyen kissé áttetsző a tésztánk.  Vágjuk fel 9×9 cm-es négyzetekre.

Fogyjunk egy tésztanégyzetet a kezünkben majd helyezzünk egy kis tölteléket a közepébe. Az ujjunk segítségével nedvesítsük be két oldalát, majd hajtsuk össze háromszögbe. Figyeljünk arra hogy ne maradjon levegő tészta között. Majd alaposan lapítsuk össze a széleket és a videóban látható módon hajtsuk meg.

Ha az alaplevünk megfőtt szűrjük át egy szitán. Én a répát és a gombát vissza szoktam tenni a levesbe, így azokat megtartom. Az átszűrt levet tegyük vissza főni, majd ha felforrt jöhetnek bele a kis wontonok. Körülbelül 6-7 perc alatt el is készülnek.

Tálalásnál szedjünk egy kis levest és néhány wontont a tányérunkba. Dúsíthatjuk a megmaradt répával és gombával, illetve megcsepegtethetjük egy kis chili olajjal is.

Igazán pezsdítő ízekre számíthatunk.

Jó étvágyat hozzá!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .