Ki ne szeretné a rántott csirkét? Ma már egész étteremláncok élnek meg ennek a fantasztikus ételnek, különböző válfajaiból. Mert, hogy nem csak a zsemlemorzsás panír létezik ám. Mára már számtalan bundázási módszer terjedt el  a nagy világba, és hát mit ne mondjak ,egyik jobb mint a másik. Bár a bő olajban sütés nem a legegészségesebb sütési mód, de szerintem így a legjobb ezt az ételt elkészíteni, és amúgy is néha belefér egy kis bűnözés! 😉 Én most egy cornflakes bundába panírozott csirkecombot hoztam nektek. Belül omlós és szaftos, kívül pedig méginkább roppanós bunda a cornflakes miatt. Mellé pedig petrezselymes burgonyát készítettem és hogy ne legyen túl száraz az összeállítás, még megspékeltem az egészet egy szaftos gombamártással.

Cornflakes rántott csirkecombok, petrezselymes burgonyával és gombamártással


Hozzávalók

Cornflakes rántott csirkecombok:

  • 6 db csirkecomb
  • 5 dkg cornflakes
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 ek olasz fűszerkeverék (só, őrölt pirospaprik, oregáno, bazsalikom, római kömény, fokhagyma granulátum)
  • 1 citrom reszelt héja
  • frissen őrölt bors

Petrezselymes burgonya:

  • 1kg burgonya
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Gombamártás:

  • 8 db közepes fehér csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 dl tejszín
  • fél ek keményítő
  • 1 ek friss kakukkfű levél
  • fél citrom leve
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

Elsőként tisztítsuk meg a burgonyát vágjuk fel 2×2 cm-es kockára és bő sós vízbe tegyük fel forrni. Forrástól számítva körülbelül 15 perc alatt elkészül, de ez függ a burgonya fajtájától is.

Amíg fő a burgonya készítsük el a gombamártást. A csiperkegombát tisztítsuk meg vágjuk félbe, majd a feleket 3-4mm-es szeletekre.  A vöröshagymát is tisztítsuk meg majd  várjuk apró kockára. A fokhagymát pedig reszeljük le. Én egy ág friss kakukkfüvet használtam, lehúztam a leveleket a szárról. Jöhet egy wok vagy egy magasabb falú serpenyő. Hevítsük fel benne az oajat, majd mehet bele a vöröshagyma. Pirítsuk meg egy kicsit és adjuk hozzá a fokhagymát. Jöhet is bele kakukkfű, a gomba és a citromlé is. Hagyjuk, hogy a gomba kissé összeessen és levet eresszen. Amíg a gomba pirul keverjük össze a tejszínt a keményítővel, majd öntsük a gombára. Várjuk meg amíg felforr és le is húzhatjuk a tűzről.

Eközben megfőtt a burgonya. Szűrjük le és tegyük egy nagyobb keverőtálba. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, az olívaolajt, a sót és a borsot is. Óvatosan keverjük össze, majd ezt is tegyük félre.

Jöhetnek a csirkecombok, fűszerezzük be őket az olasz fűszerkeverékkel és frissen őrölt borssal. Ezekből a fűszerekből nyugodtan tehetünk a cornflakesbe és a citromhéjat sem hagyjuk ki belőle. Majd a befűszerezett csirkecombokat először forgassuk bele lisztbe, majd a kikevert sózott tojásba és végül a befűszerezett és durvára tört cornflakesbe.

A bepanírozott csirkecombokat bő forró olajban süssük ki. Ügyeljünk arra, hogy ne dolgozzunk túl magas hőfokon, mert akkor kívül megéghet a csirkecomb és belül pedig nyers marad. Legalább 10 percig süssük az egyik majd a másik oldalát is.

Ha elkészültünk csepegtessük le a gyönyörű aranybarnára pirult ropogós csirkecombokat.

Próbáljátok ki ti is ezt a receptet nem fogtok csalódni!

Jó étvágyat hozzá!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .