Ma hoztam nektek egy villám tésztaétel receptet a zsúfolt hétköznapokra. Mindössze 30 perc alatt össze lehet dobni, így mikor fáradtan hazaesünk a munkából akkor sem túl nagy megerőltetés elkészíteni ezt az ínycsiklandozó fogást. Zöldségekkel dúsított krémes és szaftos fűszeres ragu. A mustár, a babérlevél és a kakukkfű igazán feldobja ezt az egyszerűen elkészíthető ételt. Én spagettivel szeretem a legjobban, de szerintem szinte bármilyen körettel jól tud harmonizálni.
Villám zöldséges húsos ragu spagettivel
Hozzávalók:
- 500 g spagetti tészta
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 600 g sertés darált hús
- 1 marék friss kakukkfű levél
- 2 db babérlevél
- frissen őrölt bors
- só
- 8 db csiperkegomba
- 200 g répa, zöldborsó és kukorica zöldségkeverék (fagyasztott)
Habarás:
- 2 dl tejföl
- 1 nagy ek mustár
- 1 ek keményítő
- 2 dl víz
Elkészítés:
Tegyünk fel vizet forrni a tésztánknak egy nagyobb lábasba. Amíg melegszik el tudjuk készíteni a ragunkat. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk meg olajon. Ha megpirult jöhet bele a reszelt fokhagyma, a kakukkfű és a babérlevél is, ezzel is forgassuk át. Majd mehet bele a darált hús, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pároljuk.
Közben elkészíthetjük a habarást. Egy kis keverőtálba öntsük bele a tejfölt, majd erre jöhet a keményítő és a mustár. Egy habverő segítségével keverjük el csomómentesre és hígítsuk a vízzel.
Ha a hús már nem nyers és kissé megpuhult, hozzáadhatjuk a felszeletelt gombát és a zöldségkeveréket is. Lefedve körülbelül 8-10 percig pároljuk.
Közben a víz is felforrt, dobjuk bele a spagettit és 8 percig főzzük. Majd csepegtessük le és adjunk hozzá 2 evőkanál extra szűz olívaolajat és egy kis frissen őrölt borsot. Tegyük félre amíg a ragunk elkészül.
Ha a zöldségek is megpuhultak öntsük rá a darált húsos keverékre a habarásunkat. Keverjük el és hagyjuk hogy egyet rottyanjon.
Tálalásnál szedjünk egy adag tésztát és a még forró szósszal öntsük nyakon. Szórhatunk a tetejére frissen őrölt borsot és friss kakukkfűlevelet.
Jó étvágyat hozzá!