Ma hoztam nektek egy villám tésztaétel receptet a zsúfolt hétköznapokra. Mindössze 30 perc alatt össze lehet dobni, így mikor fáradtan hazaesünk a munkából akkor sem túl nagy megerőltetés elkészíteni ezt az ínycsiklandozó fogást. Zöldségekkel dúsított krémes és szaftos fűszeres ragu. A mustár, a babérlevél és a kakukkfű igazán feldobja ezt az egyszerűen elkészíthető ételt. Én spagettivel szeretem a legjobban, de szerintem szinte bármilyen körettel jól tud harmonizálni.

Villám zöldséges húsos ragu spagettivel


Hozzávalók:

  • 500 g spagetti tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 600 g sertés darált hús
  • 1 marék friss kakukkfű levél
  • 2 db babérlevél
  • frissen őrölt bors
  • 8 db csiperkegomba
  • 200 g répa, zöldborsó és kukorica zöldségkeverék (fagyasztott)

Habarás:

  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy ek mustár
  • 1 ek keményítő
  • 2 dl víz

Elkészítés:

Tegyünk fel vizet forrni a tésztánknak egy nagyobb lábasba. Amíg melegszik el tudjuk készíteni a ragunkat. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk meg olajon. Ha megpirult jöhet bele a reszelt fokhagyma, a kakukkfű és a babérlevél is, ezzel is forgassuk át. Majd mehet bele a darált hús, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pároljuk.

Közben elkészíthetjük a habarást. Egy kis keverőtálba öntsük bele a tejfölt, majd erre jöhet a keményítő és a mustár. Egy habverő segítségével keverjük el csomómentesre és hígítsuk a vízzel.

Ha a hús már nem nyers és kissé megpuhult, hozzáadhatjuk a felszeletelt gombát és a zöldségkeveréket is. Lefedve körülbelül 8-10 percig pároljuk.

Közben a víz is felforrt, dobjuk bele a spagettit és 8 percig főzzük.  Majd csepegtessük le és adjunk hozzá 2 evőkanál extra szűz olívaolajat és egy kis frissen őrölt borsot. Tegyük félre amíg a ragunk elkészül.

Ha a zöldségek is megpuhultak öntsük rá a darált húsos keverékre a habarásunkat. Keverjük el és hagyjuk hogy egyet rottyanjon.

Tálalásnál szedjünk egy adag tésztát és a még forró szósszal öntsük nyakon. Szórhatunk a tetejére frissen őrölt borsot és friss kakukkfűlevelet.

Jó étvágyat hozzá!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .