Húsvétkor régi hagyomány szendvicsekkel is megkínálni a betérő locsolókat. Én is több variációt találtam ki az idei ünnepre, amiket persze le is teszteltem. Ezeket most meg is mutatom nektek. És természetesen a fő alapanyagok között szerepel az isteni finom füstölt kötözött sonka, tojás, sajt, zöldségek és tormás-majonéz is. Isteni finom füstölt kötözött sonkát vásároltam, mert szerintem enélkül nem Húsvét a Húsvét. Azt gondolom, hogy ez az az alapanyag, amire megéri költeni egy kicsit többet és nem a legolcsóbbat megvásárolni, aminek ráadásul általában elég nagy százaléka csak víz. A siker biztosan garantált egy minőségi sonkával. A szendvicskéim körülbelül 10 perc után az utolsó morzsáig elfogytak. Személyes kedvencem a nyers füstölt sonkás, de bármelyiket megéri megkóstolni. Természetesen nem csak húsvétra ajánlom. Egy ráérős hétvégi reggelen is tökéletes választás lehet. Hát még ágyba reggeliként a kedvesünknek.
Akkor jöjjenek is a szendvicsek
Füstölt nyers sonkás szendvics:
Hozzávalók (5darab):
- 5 szelet teljes kiőrlésű magvas toast kenyér
- 8 dkg camembert sajt
- 2 db paradicsom
- 3 db tojás
- 3 db gomba
- 10 dkg nagyon vékonyra szelt füstölt nyers sonka
- 5 dkg majonézes torma
- 2 ek. olaj
- friss bazsalikom vagy uborka (díszítés)
Elkészítés:
A toast kenyeret megpirítom kenyérpirítóban. Amíg ez pirul 3 tojásból omlettet készítek. A 3 tojást egy tálkába ütöm és villával kikeverem. Sózom, borsozom. Forró, olajjal kikent serpenyőben megsütöm. Ha kihűlt széttépem kisebb darabokra vagy formára is lehet vágni, hogy az pont a szendvicsre illeszkedjen. Ugyan ebben a serpenyőbe lepirítom a felszeletelt gombát, ezt is sózom, borsozom. A camembert és a paradicsomokat felszelem vékony 2-3 mm-es szeletekre.
Az előkészületekkel meg is vagyunk. Jöhet a szendvics összeállítása. Fogunk egy kenyeret rátesszük, a sajtot erre jön a paradicsom a gomba, majd a sonka és a majonézes torma. Díszítésként én bazsalikomot használtam a tetejére. Habár egy kicsit időigényesebb szendvics, de nagyon megéri elkészíteni.
Pirított sonkás szendvics:
Hozzávalók (5darab):
- 5 szelet teljes kiőrlésű magvas toast kenyér
- 8 dkg camembert sajt
- 2 db paradicsom
- pár szelet kígyó uborka
- 10 dkg nagyon vékonyra szelt füstölt nyers sonka
- 5 dkg majonézes torma
- 2 ek. olaj
friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A toast kenyeret megpirítom kenyérpirítóban. Egy serpenyőben olajat hevítek és megpirítom benne a sonkát. A sajtot, paradicsomot és uborkát felszelem vékony 2-3 mm-es szeletekre. És ezt a szendvicset is összeállítom. Jöhet a megpirult kenyér rá a sajt, a paradicsom és az uborka. Erre halmozok pár szelet sonkát és néhány csepp tormás majonézt. Díszítésként szórok rá egy kis friss petrezselymet.
Tojásos szendvics:
Hozzávalók (5darab):
- 5 szelet teljes kiőrlésű magvas toast kenyér
- 8 dkg camembert sajt
- 2 db paradicsom
- 5 db tojás
- 5 dkg majonézes torma
- 1dl olaj
- friss bazsalikom vagy uborka (díszítés)
Elkészítés:
A toast kenyeret megpirítom kenyérpirítóban. Egy serpenyőben felhevítem az olajat és lágy tükörtojásokat készítek. A tetejüket sózom és borsozom. A sajtot, paradicsomot és uborkát felszelem vékony 2-3 mm-es szeletekre. Ezzel kész is vagyunk. Jöhet az összeállítás. A megpirult kenyér ráteszem a sajtot és a paradicsomot. Erre megy a tükörtojás és néhány csepp tormás majonéz. Díszíthetjük friss bazsalikommal vagy akár uborkával is.