Aki a hamburgert szereti annak biztosan be fog jönni ez a street food szendvics is. Én például jobban szeretem mint a hambit. Nagyon sok változatban el lehet készíteni különböző öntetekkel, salátákkal a feltéteknek csak a képzeletünk szab határt. A húst is lehet variálni én sertés lapockát használtam, mert jobb, ha egy kicsit magasabb zsírtartalmú húst használunk. Sokkal ízesebb és omlósabb lesz a húsunk állaga. Ez a fantasztikus találmány egyébként Amerikából származik a gyorskaják fellegvárából.

Azt imádom ebben az ételben, hogy egyszerre nagy mennyiséget el lehet készíteni. Egész sokáig eláll, bár nálunk 3 nap volt a rekord amíg kitartott. Csak kikapom a hozzávalókat a hűtőből és összedobom a teljes értékű étkezésnek megfelelő szendvicsemet. Húskedvelőknek kötelező kipróbálni, nem fogtok csalódni!

Pulled pork szendvics

Hozzávalók:

Hús:

  • 2 kg sertés lapocka
  • 4 evk só
  • 2 tk bors
  • 2 tk kakukkfű
  • 2 tk oregánó
  • 2 tk majoranna
  • 2 tk fokhagyma garanulátum
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • 5 dkg cukor
  • 3 evk balzsamecet
  • 4dl víz

Lilakáposzta saláta:

  • 40 dkg lilakáposzta
  • 2 dl tejföl
  • 3 evk majonéz
  • fél citrom leve
  • 2 csipet frissen őrölt bors
  • 1 tk só

Sült burgonya:

  • 50 dkg burgonya (lehet fagyasztott is)
  • 1 l napraforgó olaj

Savanyított lilahagyma:

  • 2 db nagyobb lilahagyma
  • 2 ek balzsamecet
  • 1,5 dl víz
  • 1 ek cukor

További feltétek:

  • 4 db savanyú uborka
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A húst 1 napig száraz pácba hűtőben pihentetjük.  A páchoz a fűszereket és a balzsamecetet beledörzsöljük a húsba. Másnap egy magasabb falú edénybe helyezzük és aláöntünk 4 dl vizet. Gondosan letakarjuk, hogy ne tudjon kijutni a gőz, különben meg ég a húsúnk a hosszú sütési idő alatt. 4 órán át sütjük 140C-os sütőben.  Ha elkészült megvárjuk, hogy kicsit hűljön, majd villa segítségével szálaira húzzuk. A visszamaradt levet ne öntsük le ebben szedjük szét a husit, hogy finom szaftos legyen.

A lilakáposztát felszeljük vékony szálakra és egy nagyobb keverőtálba helyezzük. Majd a tejfölhöz hozzákeverjük a fűszereket, a citrom levét és a majonézt is. Az elkészült öntetet ráöntjük a káposztánkra és alaposan összeforgatjuk.

A lilahagymát is felszeljük vékony szeletekre.  A vízhez hozzáadjuk a balzsamecetet és a cukrot.  Homogén folyadékot készítünk, majd beletesszük a lilahagymát. Ennek legalább 20 percet állnia kell, hogy átvegye a hagyma az ízeket.

Végül megsütjük a burgonyát és összeállítjuk a szendvicsünket. A félbevágott zsemlébe teszünk egy kis lilakáposzta salátát rá a szeletelt savanyú uborkát, majd a hagymát és erre a húst. Végül megszórjuk friss petrezselyemmel a tetejét és tálalunk mellé egy kis sült krumplit.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .