A franciák közkedvelt lepényét hoztam el nektek a quichet-t (ejtsd: kis). Azért szeretem ezt az ételt, mert számtalan módon lehet variálni idény zöldségekkel. Most az egyik kedvencemet mutatom meg nektek, ami a medvehagymás kecskesajtos változat. Már alig vártam, hogy lehessen kapni friss medvehagymát és megmutathassam nektek ezt a receptet. A guiche reggelire ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás. Én szeretem hidegen és melegen is. Ha nektek nem tetszik, ez a változat válasszátok ki kedvenc gyorsan puhuló zöldségeket és próbáljátok ki a saját verziótokat. Induljon a kísérletezés!
Medvehagymás kecskesajtos quiche (kis):
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 13 dkg hideg vaj
- 1 tojás sárgája
- 1 csipet só
- fél dl hideg víz
Töltelék:
- 1 csokor medvehagyma
- 15 dkg sonka
- 5 dkg kecskesajt
- 10 dkg mozzarella
- 6 db tojás
- 3 dl tejszín (10%-os)
- Pár levél menta
- 10 dkg zöldborsó
- 2 csipet frissen őrölt bors
- 1 tk só
Elkészítés:
Először a tésztát készítjükel a liszthez hozzádaraboljuk a hideg vajat és elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a vizet és a sót is. Gyorsan eldolgozzuk. Nem szabad sokáig dolgozni a tésztával, mert nem tesz neki jót, ha az alapanyagok felmelegednek. Ha van időnk fél órára hűtőbe pihentessük a tésztánkat. Én általában a kezemmel igazgatom el a tésztát a piteformába, mert könnyen szakad és ez egy egyszerű megoldás. De ki is nyújthatjátok 4 mm vastagra és belefektethetitek a formába. A kilógó részeket távolítsuk el. Sűrűn szurkáljuk meg egy villa segítségével és súlyozzuk le a tésztát fel ne púposodjon. Majd 180C sütőben 15 percig süssük elő. Vegyük le a nehezéket és további 5 percig süssük. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
Eldolgozzuk a tojásokat a tejszínnel beledaraboljuk a medvehagymát és leturmixoljuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a kihűlt pite tésztába öntjük. Beleszórjuk a zöldborsót, sonkát, kecskesajtot, mentát és a mozzarelát is. El is készültünk be is dobhatjuk vissza a 180C-os sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá! 🙂