Ha valami igazán finom desszertre vágysz, de nincs kedved egész nap a konyhában rostokolni akkor ez a legtutibb választás számodra. Az amerikai palacsinta hasonlóképpen készül, mint az általunk jól ismert, csak kicsit sűrűbb és kell bele sütőpor is. Ha még nyakon öntöd egy kis vanília sodóval és megspékeled a tetejét friss szamócával az maga a tömör gyönyör. Ez az a recept az, amit mindenkinek ki kell próbálni szuper gyors és szuper finom. Nálunk nagy kedvenc! Szerintem nálatok is az lesz. 😉
Amerikai palacsinta vanília sodóval és szamócával
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 20 dkg liszt
- 8 g sütőpor
- 6 g só
- 15 g cukor
- 300 ml tej
- 2 tojás
- 45 g olvasztott vaj
Vanília sodó:
- 1csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 2 dkg vaj
- 4 evk cukor
Feltét:
- 10 szem szamóca
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgája mehet egy keverőtálba. Hozzáadjuk a tészta minden összetevőjét és csomómentesre keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Forró serpenyőben körülbelül 6 cm átmérőjű tésztakorongot teszünk. Hagyjuk hogy megpiruljon egy kicsit, majd óvatosan megfordítjuk és ezt az oldalát is szép barnásra sütjük. Ezt addig ismételjük amíg ki nem fogyunk a tésztánkból.
Elkészítjük a vanília sodót. A tejjel elkeverjük a pudingport csomómentesre. folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. A még forró sodóba beletesszük a vajat, a cukrot és a vaníliáscukrot is.
Készen is vagyunk ezzel a villámgyors desszerttel. Tálaláskor nyakon lehet önteni egy adag sodóval és díszíthetjük szamócával.
Jó étvágyat hozzá! 🙂