A Mexikóiak egyik zseniális találmánya a quesadilla. Amit számtalan módon el lehet készíteni. Olyan ez, mint az olaszoknál a pizza. Én most magam készítettem a tortilla tésztát is, ami egyáltalán nem bonyolult és pikk pakk megvan. Ráadásul sokkal finomabb és olcsóbb is mint a bolti. Egyszer mindenképpen próbáljátok ki, higgyétek el nem fogtok csalódni! Én most egy kaliforniai paprikás csirkemelles, babos, kukoricás tölteléket gondoltam ki. Meg kell hogy mondjam nagyon isteni lett. Persze még megspékeltem sok-sok sajttal is. Szóval, ha egy gyors és laktató vacsira vágysz, akkor ez egy szuper választás lehet számodra.

Quesadilla

Hozzávalók:

Tortilla tészta:

  • 400 g liszt
  • 2 tk só
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk római kömény
  • 2,8 dl víz
  • 10 cl étolaj

Babos-kukoricás fajitas:

  • 60 dkg csirkemell
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 db lilahagyma
  • 240 g konzerv chili bab
  • 10 dkg kukorica
  • 20 dkg sajt
  • bors
  • pirospaprika
  • chili
  • római kömény
  • 3 ek olaj

Friss saláta:

  • 2 db paradicsom
  • 15 dkg kígyóuborka
  • 1 ek olíva olaj
  • pár levél bazsalikom
  • Pár csepp citromlé

Fokhagymás szósz:

  • 3 dl tejföl
  • 1 g fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba összeöntjük és alaposan összegyúrjuk. Könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk. Hagyjuk pihenni legalább fél órát. A tésztát 12 részre osztjuk.  A tésztagolyókat vékonyra nyújtjuk és egy forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. A megsült tortillákat nedves konyharuha közé tesszük, hogy azok ne száradjanak ki puhák és foszlósak maradjon legyenek.

A csirkemellet felcsíkozzuk és befűszerezzük. Egy serpenyőben 3 ek olajat hevítünk. Beledobjuk a csirkemellet és jól lepirítjuk. Kiszedjük a serpenyőből és félretesszük. Mehet a serpenyőbe a felcsíkozott kaliforniai paprika és a durvára vágott hagyma is. Ezeknek is jól odapirítunk, majd melléjük dobjuk a kukoricát és a babot is. Sózzuk, borsozzuk. Összeforgatjuk a paprikát és a csirkemellet.

A salátához mindent felvágunk tetszőleges méretre és összeforgatjuk őket.

Végül a fokhagymás szószhoz mindent összekeverünk egy tálkába.

Jöhet a tálalás egy tortilla lapot beleteszünk egy forró serpenyőbe. Megszórjuk reszelt sajttal. A felére halmozunk a fajitaszból és teszünk rá egy kis babpürét. Félbehajtjuk és lefedjük amíg a sajt megolvad.

Tálalunk mellé salátát és tejfölös szószt is. És már lehet is tunkolni a tejfölös szószba a quesadillát.

Jó étvágyat hozzá!

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szia Rebi! Én is szoktam gyakran készíteni házi tortilla lapot és külön örültem a tippnek, hogy a lap kisütése után nedves ruhába tenni, hogy ne keményedjen meg. Köszi!! 🙂
    Üdv: Szomszédod 🙂

    • Szia! Örülök, hogy adhattam egy hasznos tippet. 🙂 Jó nedves legyen a ruha és akár 1-2 napig is szuper állaga lesz. 😉

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .