Aki a fűszeres pikáns ízeket szereti, na ő az indiai konyhát is biztosan kedvelni fogja. Most egy kókuszos csirke curryt hoztam nektek. Ha hasonlítanom kellene a curryt valamelyik magyar ételhez, akkor a pörköltöt választanám. Ez is egy szaftos fűszeres étel, amit megannyi húsfajtával és ízvilággal el lehet készíteni. Köretként leggyakrabban indiai naan kenyeret vagy párolt rizst kínálnak mellé. Nagyon szeretem készíteni ezt az ételt, mikor a fűszerek pirulnak az olajban valami isteni illat lengi be a konyhát, mintha egyszerre csak Indiába teremnénk.

Kókuszos csirke curry

Hozzávalók:

  • 60 dkg filézett csirkecomb
  • 5 dkg kókusz
  • 400 ml kókusztej
  • 10 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • fél lime leve és héja
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 tk koriander mag
  • 2 tk édeskömény
  • 2 tk római kömény
  • 2 tk kurkuma
  • 1 ek reszelt fokhagyma
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 1 tk csilipehely
  • 3 ek olaj
  • bors

Köretként párolt rizs:

  • 10 dkg rizs

Elkészítés:

A rizst bő sós vízben fogkeményre főzzük. Majd leszűrjük és tálalásig félretesszük.

Egy wokban vagy magas fal serpenyőben olajat hevítünk. Ha felhevült beletesszük az édeskönyényt, római köményt, koriandermagot, és a lime legyalult héját. Kicsit megpirítjuk őket, ez körülbelül 2-3 perc. Ha kész egy mozsárba szedjük a fűszereket és alaposan összetörjük. A serpenyőnkbe mehet a felcsíkozott csirkecombot. Sózzuk, borsozzuk és alaposan pirítsuk le, majd szedjük ki és rakjuk félre. Mehet a wokba az apróra vágott vöröshagyma, a reszelt gyömbér és fokhagyma. Pirítsuk le egy kissé, majd rakjuk vissza az edényünkbe a pirult csirkét. Most már jöhet bele minden további hozzávaló, gy mint a megőrölt fűszerkeverék, csili pehely, lime leve, csicseriborsó, kókuszreszelék, kókusztej, és végül a kurkuma is. Összekeverjük és körülbelül további 10 percet főzzük.

Tálalásnál szedjünk egy tányérra egy kis főtt rizst, majd jöhet rá a csirke curry és végül díszíthetjük egy kis mentalevéllel.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .