Valami jó kis egészséges főzelékre vágytunk már nagyon, hogy töltsünk egy kicsit a vitaminkészleteinkbe.  Így jött az ötlet, hogy megcsináljuk ezt a csupa zöld hozzávalóból álló szuper-egészséges és szuper-finom főzeléket. És ez a szín annyira szép árnyalatú lett a főzelékünk, sugárzik belőle az egészség.  Én mellé tükörtojást készítettem, de akár magában is tökéletes fogás lehet. Próbáljátok ki nem fogtok csalódni, lehet hogy még a gyerekeknek is ízleni fog. 😉 🙂

Csupa zöld főzelék tükörtojással

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss spenót
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 0,8 l zöldségalaplé
  • 1 dl tejszín
  • 1 nagy ek vaj (min.80% zsírtartalom)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 6 db tükörtojás
  • 1 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy magasabb falú edénybe felmelegítjük a vajat, majd megpirítjuk rajta a felkarikázott újhagymát. Mehet bele a spenót levelek nagy része, körülbelül egy jó nagy marékkal hagyjunk meg belőle. Várjuk, meg amíg kicsit összeesik a vajon, majd mehet bele a zöldborsó ebből is hagyjunk meg egy keveset. Öntsük fel az alaplével, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, petrezselymet, fokhagymát és a fűszereket is. Főzzük körülbelül 10 percet, majd egy kancsós turmixba alaposan turmixszoljuk le.  Mehet vissza a főzőedényünkbe. Forraljuk vissza a főzelékünket, adjuk hozzá a maradék spenótot és petrezselymet. Végül pedig krémesítsük a tejszínnel. Egyet rottyan és el is készült.

Én most tükörtojást készítettem hozzá, de bármilyen husival vagy akár magában is nagyon finom és egészséges.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .