Ha a forró nyári napokon valami hűsítő ebédre vagy vacsira vágyom, akkor gyakran összedobok valamilyen gyümölcslevest. Villámgyorsan elkészül és hidegen igazán frissítő finomság. Én most vegyes gyümölcslevest készítettem kis citrusos beütéssel. Került bele szamóca, cseresznye, alma, narancs és citrom is. Ha nincs túl sok időtök és valami frissítő, hűsítő levesre vágytok akkor ne hagyjátok ki, nem fogtok csalódni. 30 perc alatt mennyei leves készíthető az alábbi hozzávalókkal.

Hideg vegyes gyümileves

Hozzávalók:

  • 30 dkg szamóca
  • 30 dkg alma
  • 15 dkg cseresznye
  • 1 nagyobb narancs
  • 1 db citrom
  • 15 db szegfűszeg
  • 6 ek méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpos tk fahéj
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek keményítő
  • menta a díszítéshez

Elkészítés:

A cseresznyét kimagozzuk és félbevágjuk. Az almát meghámozzuk és kivágjuk a magházát. Felkockázzuk 1×1 cm-es kockákra. A szamócát alaposan átmossuk és megszabadítjuk a zöldjétől. a narancsot meghámozzuk, ügyeljünk arra hogy a fehér héjrészek sem maradjanak rajta. ezt is felkockázzuk 1×1 cm-es kockákra. A citromot felkarikázzuk, hagyjunk 2 szeletet a díszítéshez is.

Egy magas falú edénybe beletesszük az almát, a citromot és a cseresznyét, majd felöntjük annyi vízzel ami bőven ellepi. Hozzáadjuk a szegfűszeget, fahéjat, vaníliás cukrot és a mézet is. Hagyjuk főni körülbelül 10 percet.

Ez idő alatt a tejfölt keverjük ki a keményítővel.  Majd a adjuk a többi gyümölcsöt is a levesünkhöz. Ezzel már csak 2-3 percet forraljuk. Jöhet a habarásunk, szedjünk  egy merőkanál leves levét a  tejfölös keverékbe és csomómentesre keverjük el vele. Erre azért van szükség, hogy ne csomósodjon be a habarásunk, amikor a forró levesbe öntjük. Mehet is a levesbe a mostanra híg és langyos habarás. további 1 percet forraljuk és már el is készültünk.

Tálalásnál díszíthetjük citromkarikákkal, friss cseresznyével és mentalevéllel. Forró nyári napokon a legjobb hidegen, én így szeretem a legjobban.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .