Aki a túrós palacsintát szereti annak tuti, hogy ez a torta is nagy kedvence lesz. Ha szeretnétek kicsit dekoratívabb és összetettebb formában élvezni a kedvenc túrós palacsintád ízét, akkor jó helyen jársz, mert ez egy szuper finom variáció. Sok-sok palacsinta egy cuki kis tortába rejtve. És persze ne feledkezzünk meg a friss édes sárgabarackról sem, ami annyira jól feldobja a tortánk kinézetét és persze ízét is. A tetejét pedig megszórhatjuk egy kis levendulával a pikantéria kedvéért.

Sárgabarackos túrós palacsintatorta

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • egy csipet szódabikarbóna
  • egy csipet só
  • 1 ek cukor

Túrós töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 1db citrom reszelt héja
  • 20 dkg sárgabarack apróbb kocára vágva

Torta béleléséhez:

  • 6 db réteslap
  • 20 g olvasztott vaj

Torta fedéséhez:

  • 2 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • 3 ek cukor
  • 1 ek keményítő
  • 3 db barack felszeletelve
  • pár levendulalevél

Elkészítés:

Először készítsük el a palacsintákat. Egy nagyobb tálba tegyük bele az összes hozzávalót a tej kivételével. Azt szép apránként adagoljuk a tésztánkhoz, így elérve hogy nem lesz csomós a tésztánk.  Ha szép homogén és selymes a tésztánk felhevített és kiolajozott palacsintasütőben süssük mindkét, oldalát aranybarnára a palacsintáknak.

Keverjük össze a töltelék hozzávalóit egy nagyobb tálba, a barack csak a végén kerüljön bele, hogy ne törjük össze.

Egy piteformát béleljünk ki 2 darab réteslappal, majd alaposan kenjük meg olvasztott vajjal. Ezt a lépést még kétszer ismételjük meg. Szórjunk egy kis zsemlemorzsát a piteforma aljába, így biztosak lehetünk abban, hogy nem fog elázni a réteslap.

Töltsük meg a palacsintákat és tekerjük fel őket. Majd csiga alakban töltsük meg velük a piteformát és kicsit nyomkodjuk meg a tetejét.

Keverjük össze egy tálkába a tejfölt, citromlevet, keményítőt és cukrot. Majd öntsük a palacsinták tetejére és oszlassuk el. Végül szórjuk meg egy kis levendulavirággal. Mehet is a sütőbe 180C körülbelül fél óra.

Ha a palacsintatortánk elkészült várjuk meg míg langyosra hűl és már szeletelhetjük is.

Jó étvágyat hozzá!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .