A Húsvéti töménytelen mennyiségű kolbászos, tormás fűszeres ételek után már nem vágyunk másra, mint egy finom kis levesre. Nah de azért még is csak maradjunk a hagyományoknál. Így most egy birka ragulevest hoztam nektek. Amit megfűszerezünk egy kis zsályával és tárkonnyal. Ezek a fűszerek nagyon jól mennek a birkához és nagyon kellemes levest alkotnak együtt. Én nem vagyok annyira oda a levesekért, de ez nekem is nagyon bejön. Próbáljátok ki ti is akár idén húsvétra. 🙂
Birka raguleves:
Hozzávalók:
- 60 dkg birkahús
- 60dkg húsos csont
- 3 db répa
- 1 db gyökér
- 1db zeller
- 1db burgonya
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg gomba
- 1 db póréhagyma
- 3 ek olaj
- só ízlés szerint
- 1 tk bors
- 1 tk tárkony
- 1 ek friss aprított zsálya
- 1 ek keményítő
- 3 ek tejföl
Elkészítés:
A zöldségeket a videóban látható módon előkészítjük. Majd egy nagy lábasba olajat hevítünk és lepirítjuk benne a hagymát. Rádobjuk a birkát és a fűszereket is, és jöhet bele 2dl víz. Lefedjük egy fedővel és körülbelül 1,5 főzzük. Ha kell, akkor pótoljuk egy kis vízzel. Ha a hús félpuhára főtt beletesszük a zöldségeket a borsó és gomba kivételével majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Után fűszerezzük és puhára főzzük. Ha ez megvan, akkor betetszzük a zöldborsót és a gombát is 5-10 percig főzzük. Addig elkészítjük a habarást a tejfölből és keményítőből. A leves levéből szedünk a habarásunkra és hő kiegyenlítést végzünk. Erre azért van szükség, mert így nem lesz csomós a levesünk. Beleöntjük a habarásunkat a levesbe eggyet rottyan és már tálalhatunk is.
Jó évágyat hozzá! 🙂