Kedvelem a fűszeres ízes ételeket, így a csilis bab is igen gyakori finomság az asztalunkon. Szeretem kicsit szaftosabbra hagyni és belemártogatni a kenyerem héját. Kevés időráfordítással óriási mennyiségben el lehet készíteni, bulikra, vendégségekre, rokonlátogatásra vagy nagy családoknak is tökéletes. Ez is azon kevés ételek közé tartozik, amelyik másnap még finomabb. Ráadásul a fagyasztást is tök jól bírja. Szóval aki szereti a szaftos fűszeres laktató ételeket azoknak mindenképp ajánlom. Próbáljátok ki garantáltan nem fogtok csalódni.
Csilis bab
Hozzávalók:
- 80 dkg darált sertéshús
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd foghagyma
- 700 ml paradicsompüré
- 2dl víz
- 20 dkg fagyasztott kukorica
- 500 g chili szárazbab
- 1 púpos ek 4paprikakrém
- 2 ek worchestershire szósz
- 2 csipet fahéj
- 1 tk csilipehely
- 2 tk oregánó
- 2 tk kakukkfű
- 1 tk majoránna
- 2 ek fűszerpaprika
- 2 ek só
- 1 tk bors
- 3 ek olaj
Elkészítés:
Lásd a videóban. 😛