Itt a tavasz jöhetnek a friss egészséges levesek. Hoztam nektek egy egészen üde citromos, savanyú zöldséglevest. Amit még megspékeltem egy kis csirkemájjal és tojással. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet belőle, mert igen tartalmas. Készítsetek egy jó nagy adagot és pár napig nem is kell törődnötök a főzéssel.

Savanyú zöldségleves csirkemájjal és tojással

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 5db tojás
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 2 db répa
  • 2 db gyökér
  • 1 db citrom
  • 2 db burgonya
  • 8 dkg csipetke
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 ek keményítő
  • 1 db citrom
  • 3 ek olaj
  • 2 ek só
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk tárkony
  • 2 nagy csipet bors

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk a vöröshagymát és hozzáadjuk a fűszereket, kioldjuk belőlük az ízeket. Beleborítjuk a felaprított zöldségeket a zöldborsó és a burgonya kivételével.  Ezt is kicsit lepirítjuk az olajon, majd felöntjük a lábasunkat ¾-ig vízzel és lefedjük. Hagyjuk a zöldségeket félkeményre elkészülni.  Majd beletesszük a májat és a burgonyát, 10 percig főzzük. Mehet bele a csipetke, a tojás és a zöldborsó is. Ha megpuhult minden a levesben jöhet a habarás. A tejföllel kikeverjük a keményítőt a citrom levét és héját. Végül hozzámerünk a leves levéből és hőkiegyenlítést végzünk. Beleborítjuk a levesbe, hagyjuk egyet rottyani és már kész is vagyunk.

Jó étvágyat hozz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .