A gombás carbonara spagetti egy szuper étel. Alig kell hozzá néhány összetevő és még is fantasztikusan finom és laktató. A tésztát körbeölelő tojásos sajtos szósz, a roppanós szalonna és a gomba igazán kellemes harmóniát alkotnak az ételben. Arról meg már nem is beszélek, hogy mindössze 20 percet vesz igénybe az elkészítése. Szóval, ha szeretnétek egy szuper olcsó és szuper finom tésztaételt enni, akkor ezt mindenképpen ajánlom a figyelmetekbe. 😉

Gombás carbonara spagetti


Hozzávalók:

  • 500 g száraz spagetti tészta
  • 6 db tojás
  • 15 dkg bacon vagy húsos szalonna
  • 15 dkg parmezán
  • 3 ek olívaolaj
  • 6 db gomba
  • pár levél friss oregánó
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

Felteszünk a tésztának sós vizet forrni.

Lepirítjuk a felkockázott szalonnát egy wokban, ha megsült kiszedjük és félretesszük. A kisült zsírban megpirítjuk a gombát. Ha az is lepirult vissza mehet bele a szalonna.

A tésztát forrásban lévő bő vízben kifőzzük aldente állagúra.

Egy edénybe beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sajtot (hagyjunk a tetejére is) a frissen őrölt borsot, az oregánót és a sót is. Alaposan elkeverjük.

A tésztát egyenesen a wokunkba is szedhetjük a gomba és a szalonna mellé, elkeverjük velük. Szedünk rá körülbelül 1,5 dl főzővizet és beleöntjük a tojásos keverékünket is. A főzővíz a tészta és a wokunk melege bőven elég lesz ahhoz, hogy egy krémes állagú carbonara szószt kapjunk. Alaposan összeforgatjuk.

El is készültünk, jöhet a tálalás. Ez az étel csak frissen az igazi, mert hamar magába szívja a szószt és nem lesz olyan krémes szaftos az ételünk.

Szedünk egy adag carbonara spagettit megszórjuk a tetejét parmezánnal, mehet rá pár csepp extra szűz olíva olaj. Végül díszíthetjük friss oregánóval is.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .