Nagyon kedvelem az ilyen és ehhez hasonló desszerteket. Pillanatok alatt el lehet vele készülni és utána már csak a hűtő dolgozik. Nem igényel nagy tudást, bárki el tudja készíteni. Ráadásul még sütni sem kell. És mégis annyira finom és szép lesz a végeredmény mintha egész nap a konyhában tüsténkedtünk volna. Nagyon kellemes krémes hűsítő desszert, melegebb napokon tökéletes választás lehet.
Joghurtos gyümölcsös szelet
Hozzávalók:
- 400 ml joghurt
- 200 ml habtejszín
- 150 g babapiskóta
- 25 g zselatin + 100ml víz
- 1 db citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 150 g porcukor
- 20 dkg szamóca
- 1 db nagyobb narancs
- 3 db kivi
Díszítés:
- 1 db kivi
- 1 db narancs
- 10 dkg szamóca
- pár levél menta
- 1 ek porcukor
Elkészítés:
A habtejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot beletesszük egy nagyobb keverőtálba. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a porcukrot és alaposan elkeverjük. A zselatint 100 ml forró vízben feloldjuk és belekeverjük a joghurtos masszába. Hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt, homogénre keverjük. Végül beletesszük az apró kockára vágott gyümölcsöt is.
Egy őzgerinc vagy gyümölcskenyérformát kibélelünk folpackkal. Beleteszünk egy réteg babapiskótát majd ráöntjük a fele krémet. Ismét jöhet egy réteg babapiskóta és végül a krém.
Hűtőben addig hagyjuk pihenni, amíg meg nem dermed, de legalább 3 órát.
Ha megdermedt kifordítjuk a formából és feldíszíthetjük friss gyümölcsökkel, menta levéllel és porcukorral.
Jó étvágyat hozzá! 🙂