Nagyon kedvelem az ilyen és ehhez hasonló desszerteket. Pillanatok alatt el lehet vele készülni és utána már csak a hűtő dolgozik. Nem igényel nagy tudást, bárki el tudja készíteni. Ráadásul még sütni sem kell. És mégis annyira finom és szép lesz a végeredmény mintha egész nap a konyhában tüsténkedtünk volna. Nagyon kellemes krémes hűsítő desszert, melegebb napokon tökéletes választás lehet.

Joghurtos gyümölcsös szelet

Hozzávalók:

  • 400 ml joghurt
  • 200 ml habtejszín
  • 150 g babapiskóta
  • 25 g zselatin + 100ml víz
  • 1 db citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 150 g porcukor
  • 20 dkg szamóca
  • 1 db nagyobb narancs
  • 3 db kivi

Díszítés:

  • 1 db kivi
  • 1 db narancs
  • 10 dkg szamóca
  • pár levél menta
  • 1 ek porcukor

Elkészítés:

A habtejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot beletesszük egy nagyobb keverőtálba. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a porcukrot és alaposan elkeverjük. A zselatint 100 ml forró vízben feloldjuk és belekeverjük a joghurtos masszába. Hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt, homogénre keverjük. Végül beletesszük az apró kockára vágott gyümölcsöt is.

Egy őzgerinc vagy gyümölcskenyérformát kibélelünk folpackkal. Beleteszünk egy réteg babapiskótát majd ráöntjük a fele krémet. Ismét jöhet egy réteg babapiskóta és végül a krém.

Hűtőben addig hagyjuk pihenni, amíg meg nem dermed, de legalább 3 órát.

Ha megdermedt kifordítjuk a formából és feldíszíthetjük friss gyümölcsökkel, menta levéllel és porcukorral.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .