A burgonyát megannyi féle képpen el lehet készíteni. Sőt a rakott burgonyának is számtalan variációja lehet. Én most egy tavaszias zöldborsós változatot gondoltam ki. Elrugaszkodva a hagyományos rakott burgonya recepttől. Nagyon egyszerű elkészíteni csak néhány hozzávalóra van szükségünk. A végeredmény mégis laktató és ízletes lesz.
Tojásos zöldborsós rakott burgonya
Hozzávalók
- 1,5 kg burgonya
- 40 dkg zöldborsó
- 6 db tojás
- 25 dkg sajt
- 2 dl főző tejszín
- 1 csokor újhagyma
- 1 kis marék friss kakukkfű
- 1 db egész szerecsendió
- 3 ek olíva olaj
Elkészítés:
A burgonyát felkarikázzuk. Egy nagyobb lábasba beletesszük és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Megsózzuk, és addig főzzük amíg még egy kicsit roppanós marad.
Egy keverőtálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, szerecsendiót, frissen őrölt borsot, a kakukkfüvet, a tejszínt és a sajtot. Alaposan összekeverjük.
Egy sütőtálat kiolajozunk, majd elkezdjük lefektetni az első sor burgonyát. A következő réteg a zöldborsó és a felkarikázott hagyma. Sózzuk, borsozzuk. Majd jöhet a következő réteg burgonya, ezt is megfűszerezzük. Végül leöntjük a tojásos keverékkel és megszórjuk sajttal. 180C-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá! 🙂