Én teljesen megértem az Amerikaiakat, hogy ennyire oda vannak a cookies-ért. Alig kell hozzá néhány összetevő így nagyon költséghatékony desszert lehet. Ráadásul pillanatok alatt elkészül, nem kell a konyhában robotolni egész nap. Cserébe pedig kapunk egy ropogós, omlós tésztájú kekszet, ami telis-tele van csokidarabkákkal. A keksz ropog, a fogunk alatt a csokoládé pedig olvad a szánkban, tökéletes kombináció. Akár reggeli vagy tízórai gyanánt is fogyaszthatjuk tejjel, egy–egy bűnös napon! Az is nagy kedvencem ebben a kekszben, hogy több napig eláll egy légmentesen zárható dobozban. Szóval keksz gyártásra fel!
Amerikai csokis keksz (cookies)
Hozzávalók:
- 450 g liszt
- 3 db tojás
- 250 g vaj
- 1 ek Bourbon vaníliás cukor
- 25 dkg barnacukor
- 1 csomag sütőpor
- 250 g étcsokoládé
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, robotgép segítségével habosra keverjük. Hozzáadjuk a langyos folyékony vajat és ezzel is keverjük még 1-2 percig. A lisztet és a sütőport öntsük össze, majd szitáljuk át a tojásos keverékünkbe. Én először a felét szitáltam bele, majd alaposan csomómentesre kevertem. Ezután pedig jöhet a másik fele is, ezzel is jól elkeverjük. A hideg csokoládét apró kockákra vágtam és ezt is belekevertem. A tészta ezzel el is készült. Egy keményebb könnyen formázható keksztésztát kell kapnunk.
A sütőt melegítsük elő 180C-ra. Majd egy sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral. Formázzunk a tésztánkból kis golflabda méretű gömböket a kezünk segítségével. Majd tegyük őket a tepsinkre jó nagy távolságra egymástól, mert eléggé szét fognak terülni. Mehet is a sütőbe, körülbelül 10 perc alatt készre sülnek.
Ha a kekszek megsültek egy rácsos felületen hűtsük ki és szedjük egy légmentesen zárható dobozba. Több napig eláll így a kekszünk.
Jó nassolást hozzá! 🙂 😉