A kínai gyorséttermek egyik legkedveltebb étele és hát persze nálunk is nagy kedvenc. Sok-sok kísérletezés után meglett a tökéletes elkészítési mód.  Ez a kaja tényleg függővé tudja tenni az embert egyszerre jelennek meg benne az édes a savanyú és a sós ízek is.  Fűszeres ízű tészta friss ropogós zöldségekkel és omlós csirkemellel.  Habár nem a diétás menük közé tartozik, de azért megéri néha elkészíteni, mert annyira finom, ízletes és különleges.

Kínai sült tészta szezámmagos csirkével

Hozzávalók:

Sült tészta

  • 1 csomag spagetti tészta
  • 2 db répa
  • 4 db gomba
  • negyed közepes fej fehérkáposzta
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 ek olaj
  • feketebors
  • 1,5 dl szójaszósz
  • 2 ek barnacukor
  • szecsuáni bors

Szezámmagos csirke

  • 70 dkg csirkemell
  • 9 nagyobb evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1,5 dl víz
  • bors
  • 8 ek ketchup
  • 1 ek csiliszósz
  • 1 ek méz
  • 4 ek szezámmag
  • 1 l olaj a sütéshez

Elkészítés:

Tegyünk fel forrni vizet a tészta kifőzéséhez.  Ha felforrt mehet bele a spagetti és főzzük aldentére. Ez körülbelül 8 perc. Szűrjük le és tegyük félre

Készítsük el a pirított zöldségeket. A répát pucoljuk meg és gyaluljuk vastagabb szeletekre. A gombát és a vöröshagymát vágjuk fel nagyobb cikkekre. A káposztát vastagabb csíkokra és a csokor újhagymát pedig karikára.  Egy wokban hevítsük fel a 3 evőkanál olajat. Dobjuk rá a vöröshagymát és a répát, pirítsuk 2-3 percig majd jöhet rá a gomba, káposzta és az újhagyma is.  Ezzel is pirítsuk 1-2 percig sózzuk borsozzuk és ezt is tegyük félre.

Készítsük el a tészta öntetét. A szójaszószt öntsük a wokba kezdjük el hevíteni és adjuk hozzá a cukrot és a szecsuáni borsot. Forraljuk vissza a folyadékot 1/3-ra.  Majd ebbe a szószba jöhet a spagetti tészta pirítsuk meg a tésztát állandó kevergetés mellett. Ha a szószunkat már teljesen beitta a tészta és kicsit megpirult levehetjük a tűzről és hozzákeverhetjük a zöldségeket is. Ezzel meg is vagyunk.

Jöhet a csirke elkészítése. A csirkemellett 2×2 cm es kockákra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk. Elkészítjük a tésztabundát. A lisztet összekeverjük a tojással, sütőporral, sóval, borssal és a vízzel. Beletesszük a csirkemellet és elkeverjük, hogy a szósz mindenütt befedje.  Egy nagyobb serpenyőbe olajat hevítünk és szép aranybarnára sütjük benne a bundás csirkemellet.

Végül elkészítjük hozzá a ketchupos szezámmagos szószt, amibe beleforgatjuk majd a kisült csirkét. A ketcuphoz hozzákeverjük a csiliszószt, mézet és a szezámmagot. Alaposan elkeverjük és beleforgatjuk a kisült csirkemellet.  Én csak annyit szoktam beleforgatni a szószba ami el is fogy, mert eláztatja a ropogós bundát.

Tálalásnál szedjünk egy kis tésztát és halmozzunk rá néhány csirkefalatot végül megszórhatjuk néhány karika újhagymával.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..