Mi nagyon kedveljük itthon a fűszeres ízeket, így mondanom sem kell, hogy az indiai kaják is nagyon nagy favoritok. Most a tandoori csirke elkészítését mutatom meg nektek. No, nem pont úgy ahogyan eredetileg készül Indiában, de ez is nagyon isteni lesz. Az igazi tandoori csirke egy tandoor nevű agyagkemencében készül, ahol faszén süti kívül ropogósra belül pedig szaftosra és omlósra. Ennek hiányában én egy grillserpenyőt fogok használni, de ha jó az idő akár a szabadban is elkészíthetjük grillsütőben. A fűszeres csirke mellé én most egy édeskésebb ízvilágú édesburgonya salát választottam. És milyen jól tettem szuperül összeillenek az ízek, a mentás joghurtmártogatós pedig már csak hab a tortára.

Tandoori csirke édesburgonya salátával, mentás joghurttal.

Hozzávalók:

Tandoori csirke:

  • 80 dkg csirkemell
  • 4 ek tandoori massal fűszerkeverék (az összetevőket a recept legalján találjátok)
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 ek olaj

Édesburgonya saláta:

  • 1 kg édesburgonya
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg fetasajt
  • fél tk szerecsendió
  • bors
  • 3 ek extra szűz olívaolaj

Mentás joghurtmártogatós:

  • 2 dl joghurt (magasabb zsírszázalékú)
  • fél citrom leve
  • 1 marék menta
  • bors

Elkészítés:

Kezdjünk az édesburgonya megtisztításával és felkockázásával. Én körülbelül 1×1 cm-es kockákra vágtam fel.  Öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd tegyük rá a fűszereket és az olívaolajt. Keverjük össze és 180C-on legalább 30 percet süssük, vagy amíg kicsit megpirul.

Amíg az édesburgonya pirul, készítsük el a joghurtos mártogatóst. Tegyünk minden hozzávalót egy kancsós turmixba és turmixoljuk le.  Tegyük hűtőbe a többi alkotóelem elkészüléséig.

A husit már akár előtte nap be lehet fűszerezni, így igazán átjárja a fűszeres szósz. Daraboljuk fel a csirkemellet 2×2 cm-es kockákra majd az olaj kivételével adjunk hozzá mindent és alaposan keverjük el.  Fogyjunk akkora fa nyársakat amik beleférnek a serpenyőbe és tűzdeljük rá a husit. Egy grillserpenyőt olajozzunk ki és tegyük oda hevülni. Ha felhevült mehetnek is bele a húsnyársak, pirítsuk le minden oldalát ropogósra.

Ha az édesburgonya megsült hagyjuk kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a fetasajtot és mazsolát is. Óvatosan keverjük el.

Tálalásnál díszíthetjük friss mentával és lilahagymával.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

Tandoori fűszerkeverék összetevői: só, római kömény, kurkuma, koriander, cayenne bors, fahéj, szerecsendió, babérlevél, szegfűszeg, görögszéna, gyömbér, feketebors.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .