Ezt a Raffaello tortát most készítettem először, de biztos vagyok benne hogy nem utoljára. Párom valami kókuszos tortára vágyott szülinapjára, mert hogy az milyen finom lesz. Nem a kedvencem a kókusz így ebben én már nem voltam annyira biztos. Noh de kérés az kérés, egyszer van csak egy évben szülinapja az embernek (még szerencse..). Így hát az egyik legnépszerűbb kókuszos desszertet választottam alapul a Raffaellot. Rengeteg kókuszos tortareceptet elolvastam, hogy a végeredmény nagyon ízletes és szép legyen. Így született ez habos-babos kókuszos mandulás torta, ami Raffaello ízvilágát idézni.  És meg kell mondjam, hogy nekem is nagyon ízlett, nem gondoltam volna hogy ennyire kellemes lesz az összhatás. Így hát nem is kellett azon törnöm a fejemet, hogy hová tegyem a maradék tortát, mert mind egy morzsáig elfogyott azon „melegében”.

Raffaello torta

Hozzávalók

Piskóta:

  • 9 db tojás
  • 300 g cukor
  • 150 g őrölt mandula
  • 190 g fehér búzaliszt
  • 10 g sütőpor
  • csipet só
  • 10 g vaj a sütőforma kikenéshez

Krém:

  • 1 tábla (100g) fehércsokoládé
  • 350 ml kókusztej
  • 300 ml tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor (12g)
  • 150 g porcukor
  • 100 g kókuszreszelék
  • 1 ek kókuszkivonat
  • 500 ml habtejszín (hideg)

Díszítés:

  • 250 ml habtejszín
  • 100 g kókuszreszelék
  • 100 g durvára tört mandula
  • 8 db Raffaello
  • fehér csokoládé forgács

Elkészítés:

Elsőként a piskótát készítsük el. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből verjünk kemény habot a cukorral. A sárgáját pedig habosítsuk fel kissé, így könnyebb lesz elkeverni majd a felvert habbal. A kemény habbá vert tojásfehérjét keverjük össze felhabosított tojás sárgával. Majd egy szitán keresztül szitáljuk bele a lisztet és a sütőport. Ha három részletben keverjük hozzá, akkor nem törjük annyira össze a habunkat. Végül mehet bele az őrölt mandula is, ezt is óvatosan forgassuk bele. Fogjunk egy 26 cm-es tortaformát vajazzuk ki alaposan és öntsük bele a kész piskótamasszánkat. 180C-os sütőben körülbelül 40 perc alatt süssük szép arany barnára. Ha megsült hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg a piskóta sül elkészíthetjük a krémet. Fogjunk egy nagyobb magasabb falú lábast.  Öntsük bele a tejet és a kókusztejet, adjuk hozzá a pudingport és folyamatos kevergetés mellett főzzünk belőle kemény pudingot. Amint elkészült vegyük le a tűzről és a még forró krémhez adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, a tejszín kivételével. Kevergessük, hogy minden elolvadjon benne és egy homogén kókuszos sűrű krémet kapjunk. Verjük kemény habbá a hideg habtejszínt, és ha kihűlt szobahőmérsékletűre a krémünk óvatosan keverjük hozzá.

A kihűlt piskótánkat vágjuk fel 4 egyenlő részre. Tegyünk egy lapot kemény karton tortatálcára és kezdjük el tornyozni a tortánkat. A piskóta vastagságával megegyező krém réteget kenjünk 3 piskótára és a záró szintre már csak egy vékonyabb réteget.  A kimaradt krémmel a torta oldalát is fedjük be vékonyan.

Verjük fel kemény formázható habbá a díszítéshez szükséges habtejszínt és vékonyan evvel is vonjuk be az egész tortánkat. A kókuszt dobó mozdulatokkal hordjuk fel a torta oldalára és a tetejét is vonjuk be vele. Végül díszítsük a mandulával, fehér csokival és Raffaello golyókkal.

Dermesszük le egy kissé hűtőben, és már szeletelhetjük is.

Jó étvágyat hozzá!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .