A Húsvéti töménytelen mennyiségű kolbászos, tormás fűszeres ételek után már nem vágyunk másra, mint egy finom kis levesre. Nah de azért még is csak maradjunk a hagyományoknál. Így most egy birka ragulevest hoztam nektek. Amit megfűszerezünk egy kis zsályával és tárkonnyal. Ezek a fűszerek nagyon jól mennek a birkához és nagyon kellemes levest alkotnak együtt.  Én nem vagyok annyira oda a levesekért, de ez nekem is nagyon bejön. Próbáljátok ki ti is akár idén húsvétra. 🙂

Birka raguleves:

Hozzávalók:

  • 60 dkg birkahús
  • 60dkg húsos csont
  • 3 db répa
  • 1 db gyökér
  • 1db zeller
  • 1db burgonya
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 1 db póréhagyma
  • 3 ek olaj
  • só ízlés szerint
  • 1 tk bors
  • 1 tk tárkony
  • 1 ek friss aprított zsálya
  • 1 ek keményítő
  • 3 ek tejföl

Elkészítés:

A zöldségeket a videóban látható módon előkészítjük. Majd egy nagy lábasba olajat hevítünk és lepirítjuk benne a hagymát. Rádobjuk a birkát és a fűszereket is, és jöhet bele 2dl víz. Lefedjük egy fedővel és körülbelül 1,5 főzzük. Ha kell, akkor pótoljuk egy kis vízzel. Ha a hús félpuhára főtt beletesszük a zöldségeket a borsó és gomba kivételével majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.  Után fűszerezzük és puhára főzzük. Ha ez megvan, akkor betetszzük a zöldborsót és a gombát is 5-10 percig főzzük. Addig elkészítjük a habarást a tejfölből és keményítőből. A leves levéből szedünk a habarásunkra és hő kiegyenlítést végzünk. Erre azért van szükség, mert így nem lesz csomós a levesünk. Beleöntjük a habarásunkat a levesbe eggyet rottyan és már tálalhatunk is.

Jó évágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .