Szerintem nem sok olyan ember létezik, aki nem szereti a csokoládét. És ez a torta csupa-csupa csoki. Csokis tészta, csokis krém és megkoronázásként sok sok-csokiöntet. Ha szerelmi bánatod van, vagy csak nincs jó kedved akkor ajánlok egy jó nagy szeletet ebből a tortából. Garantált lesz az endorfin túltengés és a szomorúságnak nyoma sem lesz. Na de persze szomorúság nélkül is teljes mértékben engedélyezett. J Próbáljátok ki tuti sikert fog aratni a családban, egy pillanat alatt el fog fogyni az utolsó morzsáig.

Csupa csoki torta szamócával

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 200 ml tej
  • 120 g puha vaj
  • 200 g cukor
  • 15 g vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 80 ml tejföl
  • 180 g liszt
  • 80 g kakaópor
  • 2 tk sütőpor
  • féltk só
  • 1 narancs reszelt héja

Krém:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 80 g vaj (min 82%-os)
  • 1 csomag csokoládé pudingpor
  • 100 g étcsokoládé
  • 3 ek kakaópor
  • 3 dl tej

Csokiöntet:

  • 2 dl habtejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 2 ek kakaópor
  • 80 g vaj (min 82%-os)

Díszítés:

  • 80 g pörkölt földi mogyoró
  • 80 g csokidrazsé
  • Pár szem szamóca
  • mentalevél esetleg ehető virágok

Elkészítés:

A puha vajjal felhabosítjuk a cukrot robotgép segítségével. Ha felhabosodott hozzáadjuk a tojásokat és ezekkel is összedolgozzuk. Majd jöhet bele a többi összetevők tejföl, liszt, kakaópor, sütőpor, narancshéj és só. Ezekkel is alaposan összekeverjük lassú fokozaton. És végül néhány adagban hozzáadjuk a tejet. Mehet 2 db 18 cm-es tortaformába és 180C- on kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Amíg a piskóta sül elkészíthetjük a krémet. A pudingport és a kakaóport elkeverjük csomómentesre a tejjel, majd kemény krémet főzünk belőle. Amint levettük a tűzről beletesszük a felkockázott csokoládét. Ha már nem túl forró belekeverjük a vajat egy robotgép segítségével. Majd szobahőmérsékletűvé hűtjük. Addig felverjük a habtejszínt jó keményre, és ha kihűlt a krémünk óvatosan hozzákeverjük. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Ezidő alatt a piskóta megsült hűtsük ezt is szobahőmérsékletűre.

Elkészítjük a csoki öntetünket. Nagyon kis fokozaton kell dolgoznunk. A habtejszínt beleöntjük egy kis gyorsforralóba. Hozzájuk a felkockázott csokoládét a kakaóport és a vajat. Addig keverjük amíg a krémünk fényes lesz. Majd levesszük és hagyjuk langyosra hűlni.

Amíg a csokiöntet hűl, összeállítjuk a tortánkat. A piskótákat vízszintesen félbevágjuk és mindegyiket megkenjük krémmel, felépítjük a tortánkat. A kimaradt krémmel bevonjuk a külsejét. Ez egy rusztikus tort lesz nem kell nagyon precízen elsimítani a krémet a torta külsején.  Hűtőben fél órát dermesztjük. Majd leöntjük a tetejét a csoki szósszal.

Egy kis csokiszószt hagyjunk meg és mártogassuk bele a szamócánkat aztán nyomkodjuk a mogyoróba vagy a csokidrazséba. Ezzel díszítjük a tortánk tetejét. Valamint tehetünk rá mentalevelet és ehető virágot is.

Készen is vagyunk ezzel a csupa csoki tortával, lehet vágni a szeleteket.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .