A burgonyát megannyi féle képpen el lehet készíteni. Sőt a rakott burgonyának is számtalan variációja lehet. Én most egy tavaszias zöldborsós változatot gondoltam ki. Elrugaszkodva a hagyományos rakott burgonya recepttől. Nagyon egyszerű elkészíteni csak néhány hozzávalóra van szükségünk.  A végeredmény mégis laktató és ízletes lesz.

Tojásos zöldborsós rakott burgonya

Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • 40 dkg zöldborsó
  • 6 db tojás
  • 25 dkg sajt
  • 2 dl főző tejszín
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kis marék friss kakukkfű
  • 1 db egész szerecsendió
  • 3 ek olíva olaj

Elkészítés:

A burgonyát felkarikázzuk. Egy nagyobb lábasba beletesszük és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Megsózzuk, és addig főzzük amíg még egy kicsit roppanós marad.

Egy keverőtálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, szerecsendiót, frissen őrölt borsot, a kakukkfüvet, a tejszínt és a sajtot. Alaposan összekeverjük.

Egy sütőtálat kiolajozunk, majd elkezdjük lefektetni az első sor burgonyát. A következő réteg a zöldborsó és a felkarikázott hagyma. Sózzuk, borsozzuk. Majd jöhet a következő réteg burgonya, ezt is megfűszerezzük. Végül leöntjük a tojásos keverékkel és megszórjuk sajttal. 180C-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .